Noteikti katrs no mums ir bijis McDonaldā un ēdis nagetus *McNuggets.
Ja nē, tad priekš kolkozniekiem - vistas filejas strēmelītes (var būt marinētas, bet ne pārāk stiprā marinādē *pats dodu priekšroku ja nemarinē), kurus apviļā rīvmaizē un tad vāra eļļā.
Visu laiku gribēju ar jums padalīties šajā receptītē, bet vienmēr aizmirsu ielikt, tāpēc arī attēli šoreiz nebūs soli pa solim kas un kā, bet domāju ka viņi arī nau īpaši nepieciešami, jo saprast visu kas un kā jādara varēs arī amatieri virtuvē.
Tātad kas mums būs vajadzīgs :
Katliņs, eļļa *pats vārīju "Risso rapšu eļļā", jo olīveļļā žēl, bet domāju ka olīveļļā arī var, ja kāds dikti vēlas, vistas fileja, rīvmaize, kautko ar ko ielikt un izņemt no eļļas katla nagetus *man pašam ir tāds kā plastmasas zupas smeļamais ar caurumiņiem apakšā *nezinu kā to rīku sauc.., dūšļaku *lai varētu smuki notecināt eļļu bet var arī savādāk notecināt, kā piemēram uz šķīvi uzliec toletes papīru vai kautkādu virtuves salveti un izņemot laukā no katliņa liek virsū uz salvetītes, eļļa sasūksies salvetē..., ass nazis un labs dēlītis.
1. Solis
Sagriežam fileju mazās strēmelītēs (apmēram 2-3 cm resnumā *jo plānāki,jo labāk, bet ne pārāk plānus, bet galvenais pārāk resni nedrīkst būt, savādāk apkārt piedeks un iekša paliks jēla, garumā nu tur paši skataties cik garus gribat es taisu ap 6-8cm lai viegli varu apviļāt rīvmaizē un no katliņa izņemt)
2. Solis
Paņem katliņu kurā vārīsim eļļu un pielej katliņu ar eļļu līdz pusei.
Pēctam uzliec katliņu vārīties...
3. Solis
Paņem zupas bļodiņu un ieber rīvmaizi *rīvmaizi var nopirkt katrā veikalā viņa ir tādā paciņā kā auzu pārslas u.t.t. un nē parasto maizi vari nerīvē..!!
Paņemam pēctam sagriesto fileju
*****Es pats neesmu mēģinājis, bet ja vēlaties varat paeksperimentēt. Domāju, ka var arī tāpat kā karbonādi iemērkt sākumā sakuļātā olā un pēctam apviļāt rīvmaizē. Saku uzreiz pats neesmu tā mēģinājis...*****
un apviļājam rīvmaizē, tā lai būtu viscaur ar rīvmaizes graudiņiem...
4. Solis
Kad eļļa katliņā ir uzvārījusies, tad liekam prātīgi iekšā pa vienam gabaliņam *tikai nesaliec pa daudz gabaliņus vienā reizē, jo tad ilgi vārīsies un čakars izņemt būs
Pats es parasti lieku pa kādiem 3-5 nevairāk...
Jāņem laukā kad rīvmaize paliek orandža, tikai nepārvāri...
5. Solis
Notecinam eļļu...
Ja vēlies apber nedaudz ar garšvielām
6. Solis
Labu apetīti...
Mans pirmais raksts, ceru ka patika un garšoja, ja būs atsaucība apsolu vel viss kaut ko salikt... :)