Sveiki, spoku gardēži!
Man sestdienas nav izdevušās, ja nav pagatavots kaut kas garšīgs, tā nu šodien ķēros klāt keksiņiem, nekad nebiju taisījusi pati. Par spīti tam tie iznāca lieliski.
Ceru, ka recepte noderēs arī Jums un garšos lieliski!
Sveiki, spoku gardēži!
Man sestdienas nav izdevušās, ja nav pagatavots kaut kas garšīgs, tā nu šodien ķēros klāt keksiņiem, nekad nebiju taisījusi pati. Par spīti tam tie iznāca lieliski.
Ceru, ka recepte noderēs arī Jums un garšos lieliski!
Sastāvdaļas: (kad iedomājos par receptes publicēšanu, mīkla jau bija gatava).
3 olas
100 g cukurs
100 g sviests (istabas temp.)
2 tējk. cepamais pulveris
200 g milti
kakao pulveris (liku pēc acumēra)
***
"Kāruma"deserti - man karameļu un vaniļas.
Viens gabaliņš šokolāde
Konditorejas maisiņš
***
Sviestu saberž kopā ar cukuru, tam pieliek klāt olas un kārtīgi izmaisa. Pievieno miltus un cepamo pulveri. Izmaisa. Mīkla sanāk bieza. Man pat šķita, ka mazliet pat par daudz bieza, tāpēc maisot pielēju mazliet ūdens.
Keksiņu formas iesmērē ar taukvielām - eļļu, sviestu vai margarīnu.
Lieku vienu ēdamkaroti mīklas.
Liek krāsnī uz 180 grādiem, apmēram uz 20 min.
Kamēr cepās keksiņi, sataisu krēmu.
Pie vaniļas deserta pievienoju sarīvētu šokolādi un mazlietiņ citrona miziņu garšai.
Visādi sanāca man tie keksiņi - glīti, neglīti. Bet tas nav no svara.
Nogriežu kesiņiem cepurītes.
Un ar koditorejas maisiņa palīdzību iepildu karameļu desertu.
Visi sapildīti.
Tad nu galu galā. Uztaisu cepurītes no vaniļas deserta. Dekorēju ar apelsīna gabaliņu un melisas lapiņām.
Šķērsgriezumā.
Fantastiska garša! Nudien iesaku izmēģināt.
Labu apetīti!