Čau trešdienā! Atkal klāt ir MehāniskāBerze ar nākošo recepti. Vakardien mēģināju pagatavot saldējumu no piena (lai būtu liesāks par saldā krējuma saldējumu). Internetā ielasījos gudras receptes un sakombinēju savējo, bet šorīt secināju, ka mans eksperiments ir galīgi neizdevies, tāpēc kauns tādu recepti jums rādīt. No eksperimenta palika pāri 7 olu baltumi. Negribējās mest ārā, tāpēc iešāvās prātā doma par bezē cepumiem. Internets ir pilns ar bezē cepumu receptēm, un tad ej un atrodi to garšīgāko, ja vien tāda nav saglabājusies no vecmāmiņas vai mammas recepšu krājumiem. Skatījos, ka cepumiem liek klāt mežonīgi daudz cukura. Parunājos ar mammu (viņa man ir izcils pavārs un konditors, kam nav attiecīga izglītība, bet ir pieredze, ko novērtē arī citi...un tam papīrītim šoreiz galīgi nav nozīmes). Mamma teica, ka nav vajadzīgs likt tik daudz, konkrēti, 60-80g uz vienu olas baltumu. Maniem garšīgajiem bezē cepumiem vajadzēs:
- 7 olu baltumus
- 245-280g cukuru (35-40g uz vienu olas baltumu), man šoreiz bija 270g
- 2 ĒK vaniļas cukuru
- 1/2 citrona sulu
- šķipsniņu sāls