Sastāvdaļas * Lazanjas plāksnītes (cik iepakojumi-atkarīgs no formas lieluma un kārtām) * 500-700 g malta cūkgaļa (var arī liellopu gaļu vai jaukto, daudzums atkarīgs no tā cik daudz taisa) * saldais krējums 200g * tomātu mērce 400g * 5-6 tomāti * siers 500g * sīpols * ķiploks * garšvielas pēc izvēles Pagatavošana: 120 min.
1. Tomātus applaucē karstā ūdenī, lai vieglāk varētu noņemt mizu. Kad tomāti applaucēti-mizu nomizo un tomātus sagriež kubiņos.
2. Sīpolus un ķiplokus sagriež mazos kubiņos.
3. Uz sakarsētas pannas liek cepties malto gaļu, kurai pievienots sīpols un ķiploks. Kad gaļa jau gandrīz gatava, pievieno arī sagrieztos tomātus un cep, kamēr tomāti ir izšķīduši
4. Apceptajai gaļai pievienojam tomātu mērci. Pagaidām kad "uzmet" burbuli un klāt tam visam pievienojam saldo krējumu. Pagaidām lai "uzmet" burbuli un ņemam nost.
5. Iegūstam šādu mērci.