Sveiki, nesen skatoties seriālu uzzināju tādu gatavošanas veidu, kā Molekulārā gatavošana, man tas likās interesanti, tāpēc gribēju to nedaudz tuvāk papētīt! Cik zinu šis ir jaunums. Spokos līdzīgus rakstus nebiju redzējusi! :)
Molekulārā virtuve!!!! Jaunums!16
Gardums karaļiem: gatavošana ar šķidra slāpekļa izmantošanu piedāvā jaunās kulinārijas iespējas: ceptas pankūkas ar belugas ikriem, atdzesētiem slāpeklī, aveņu bezē uz slāpekļa pamatā, ko pielieto ar Bloody Mary Nitro – tas viss skan kā svinīga galda ēdienkarte starptautiskās stacijas astronautiem, bet tas – tikai pēdējais molekulārās virtuves dalībnieku kliedziens, tas ir ēdieni, kas pagatavoti ar šķidrā slāpekļa izmantošanu.
Pašķirot tradicionālās kulinārijas mākslas robežas, jauni molekulārās virtuves burvji apvieno know – how, pieredzi, ķīmiju, fiziku un zinātni. Tādejādi, tehniskās saite starp kulinārijas mākslu un biotehnoloģiju, kas apvienota ar šo virtuves virtuozu spējām, ļauj uzlabot garšu un paaugstināt baudu. Ar ļoti nelielu ingredientu daudzumu, tie spēj īstenot daudzus maģiskus rezultātus, kas pierāda savu neierobežotu izdomas spēju.
Tālāk ir daži video, lai jūs saprastu par ko iet runa! :))