local-stats-pixel fb-conv-api

Mohito[Mojito]7

39 1

Pasaulē pirmais kokteilis - Mohito (Mojito)

Mohito kokteilis radies Kubā. Tā rašanās laiks ir grūti nosakāms, taču baumo, ka tas stipri līdzīgs 16. gadsimta dzēriena "El Draque", tā sastāvā bija - piparmētras, laims, cukurs un alkohols, kas tajā laikā bija ruma aizstājējs (30 - 45 grādu stiprs), šim kokteilim netika pievienots sodas ūdens. Ja šis apgalvojums ir paties, tad varam saukt šo par pasaulē pirmo kokteili. Dzēriena ievērojami uzlabojumi notika 19. gadsimtā.

Mohito parasti tiek veidots liela tilpuma glāzēs, kurās parasti pagatavo kokteiļdzērienus, kā arī viskija un sodas (highball) dzērienus. Glāzes tilpums ir no 250 līdz 350 ml.

Tradicionālais mohito ir veidots no pieciem komponentiem: baltais rums, cukurs (tradicionāli cukurniedru sula), laims, sodas ūdens un piparmētras. Šos kombinējot iegūstam neierastu garšas buķeti, kas lieliski sapludina saldumu un atsvaidzinošās piparmētras ar laima skābumu. Mohito ir viens no pasaulē populārākajiem kokteiļiem, kas veidoti uz ruma bāzes. Mūsdienās ir pazīstamas vairākas mohito receptes.

Mohito pagatavošanas process notiek pašā glāzē, vispirms tajā ieber cukuru (parasti brūno cukuru), tad ielej laima sulu (vai laimu sagrieztu četrās daļās) un piparmētru lapas. To visu saspaida ar kokteiļbāra stampu. Piparmētru lapiņām jābūt tikai tik nedaudz samīcītām, lai no tām varam iegūt mazliet sulas un tās nedrīkst būt saplūkātas. Mūsu sajaukumam pievienojam balto rumu. Tad pievienojam rumu maisījumam un mazliet samaisām, lai izšķīdinātu cukuru un izmaisītu piparmētru aromātu pa visu glāzi. Visbeidzot tam pievienojam sodas ūdeni un sasmalcinātu ledu. Glāzi izrotā ar laima gabaliņu un/vai piparmētru lapiņām.

Mohito kokteiļa variācijas:

dažās vietās dzeltenais rums tiek izmantos baltā ruma vietā, tādā veidā izveidojot stiprāku kokteiļa versiju salīdzinājumā ar oriģinālo;

salduma regulēšanai kokteilī var izmantot cukura vietā sīrupu dozēšanu, tāpat var variēt ar piparmētru lapu skaitu;

kopā ar sodas ūdeni dažreiz tiek pievienots arī ingvera gaišais alus;

reizēm dažādās mohito variācijās sodas ūdeni aizstāj ar toniku vai Sprite.

Mohito


*viens vidējs laims;
*2 ēdamkarotes brūnā cukura;
*8 - 15 piparmētru lapas;
*100 ml baltā ruma;
*sodas ūdens;
*ledus.


Zemeņu mohito


*6 gatavas zemenes,
*2 piparmētras zariņi,
*20 ml zemeņu liķiera Creme de Fraise,
*50 ml ruma,
*sodas ūdens,
*laima miziņa,
*ledus.

~~Sajauciet zemenes, liķieri, laima miziņu un piparmētras. Pievienojiet rumu. Kokteili pasniedziet glāzē ar ledu, rotājiet ar piparmētru lapiņām.

Mohito Malibu:

*30 ml liķiera Malibu Coconut,
*30 ml sodas ūdens,
*4 piparmētru lapiņas,
*1 ēdamkarote cukura,
*laima miziņa,
*ledus.

~~Sajauciet piparmētras, cukuru un laima miziņu ar sodas ūdeni. Pievienojiet liķieri. Sakratiet. Kokteili pasniedziet glāzē ar ledu.

Citronu mohito

*60 g (¼ glāzes) cukura,
*12 piparmētras lapiņas,
*1 citrons, sagriezts plānās šķēlītēs,
*300 ml svaigi spiestas citrona sulas,
*250 ml ruma,
*1 glāze sasmalcināta ledus,
*sodas ūdens.


~~Sadaliet cukuru un pusi no piparmētrām pa glāzēm un uzmanīgi saspiediet. Pievienojiet citronu, atlikušās piparmētras, rumu, citrona sulu un sodas ūdeni. Pasniedziet glāzēs ar ledu.

39 1 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.viriesi.lv/
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

++ ;)

šis pie favorītiem.. receptes noderēs kādā piektdienā,vai karstā vasaras dienā uz terases..

 + noderīga info ! emotion 

1 0 atbildēt

Ir nācies nogaršot veikaļa nopirktu mohito, pudelē, un teikšu godīgi - viens no pretīgākajiem dzerieniem, kādu esmu garšojis.

Bet kokteilis izskatās diezgan kārdinošs ;D

0 0 atbildēt

Uh,mans mīļākais dzēriens. Uz doto momentu labprāt pamalkotu.. emotion

0 0 atbildēt

garsho emotion

0 0 atbildēt

Bļāviens citronu mohito 250ml ruma? 5x vairāk nekā parasti? No kādas glāzes tad viņa jādzer vai arī ir tik stipra ka tikai rumu vien jūt?

0 0 atbildēt