Ja tev ir apnikušas lielās picas un vēlies pamēģināt uztaisīt kautko jaunu, sāc lasīt rakstu. Es jums parādīšu, kā uztaisīt mini picas, kas var būt ļoti labs cienasts kādā ball
ītē.Mini picas5
Nepieciešamie produkti: 40g olīveļļas(2 tējkarotes), kečups, majonēze, siers(es ņēmu mocarellas sieru), cīsiņi, picas maisījums(bildē), ūdens(220ml).
Nepieciešamie rīki priekš gatavošanas: Bļoda, cepeškrāsns, dēlis uz kura griezt, rullis, glāze.
Ņemam bļodu un tajā ieberam visu to maisījumu(pārāk daudz nebūs). Kad tas ir izdarīts ielejam 220ml ūdens(negāzēta) un 40g olīveļļas(apmēram 2 tējkarotes). Kad tas ir gatavs sākam maisīšanas, mīcišanas procesu. No sākuma samaisi ar karoti un tad vari sākt maisīt ar rokām(vispirms rokas jāizmazgā).
Mīcīšanu var pārtraukt, kad masa izskatās apmēram šādi. Tagad vari nolikt masu kautkur citur un uz 10-15 minūtēm vari viņai nepieskarties.
Kamēr masa atpūšās var sagatavot sastāvdaļas. Man te nekas daudz nav, bet ja vēlies var likt arī kautko citu.
Kad 15 minūtes ir pagājušas, uzberam uz galda miltus un liekam virsū masu. Rullējam līdz jūs apmierina mīklas biezums.
Kad tas ir gatavs ņemam glāzi un uzspiežam uz mīklas, lai veidotos apļi.
Pēc tā, kad apļi ir uzlikti uz ,,paplātes''(neatceros kā sauc) var sākt izdaiļot picu. No sākuma ņemam kečupu un izsmērējam uz katra aplīša, lai viss ir kečupā. Tad to pašu daram ar majonēzi, lai veidojas kautkas līdzīgs mērcei. Tad tiek uzlikti cīsiņi un pa virsu siera šķēlīte. Beigās jāizskatās apmēram šadi.
Kad viss beidzot ir gatavs, liekam picas uz 210-230 grādiem cepeškrāsni un atstājam viņas tur uz 15-17 minūtēm.
Kā redzat, mana māsa ļoti gribēja tās mini picas.
Un lūk arī beigu rezultāts.
Ceru ka garšoja, ja ir kādi jautājumi rakstat komentāros, vai vēstulē.