Hop!
Vislabāk garšo, ja ļauj nostāvēt nakti!
Personīgi uzskatu, ka pats labums ir aukstā veidā...
Kur deserts?
Hop!
Vislabāk garšo, ja ļauj nostāvēt nakti!
Personīgi uzskatu, ka pats labums ir aukstā veidā...
Kur deserts?
Tagad katrs nemaz nevar tādu gardumu atļauties. Menca gandrīz laša cenā. Atceros laikus, kad svaiga menca ar galvu maksāja 30 kapeikas kg. Toreiz to par strādnieku lasi sauca. Tieši tā ar sīpoliem, burkāniem un tomātu pastu taisījām bieži. Dažreiz mencu atsevišķi cepām un tad pārlējām ar mērci.
Par cik, gandrīz vienmēr, ejot garām tam zivju pavilijonam ir tāda riebīga smaķele, tad arī izlasot to nosaukumu, uzreiz to smaržu iedomājos un palika neapetelīgi.
Garšīgāk būtu, ja mencu apceptu atsevišķi. Lai fileja nedruptu, jācep apviļātu miltos un olā. Tad kārto lielā traukā ar sīpol-burkānu sacepumu un tomātu mērci(vislabākā ir''Spiva-Lukss"'. Jāiztur ledusskapī vismaz 6-7 stundas, lai ievelkās. Un tad- ņam, ņam,