local-stats-pixel

Melleņu mafini2

73 2

Kas var būt labāks par gardumu ar ogām tumšā un drēgnā ziemas vakarā pie tējas tases? Izmēģini melleņu mafinus! Tie sanāk ļoti mīksti, maigi, un kas man ļoti patīk - "atsvaidzinoši", jo klāt ir mellenes.

Vienīgais ieteikums - samazināt cukura daudzumu, ja nevēlies pārāk saldus mafinus. Man negaršo saldi, tāpēc pievienoju tikai pusi - 100 g, trāpīju desmitniekā! Jo mafini nebija saldi, līdz ar to varēju pa īstam izbaudīt melleņu garšu, kas man šoreiz trāpījās lielas un saldas.

Sastāvdaļas (12 gab.):

- 50 g sviests;

- 2 olas;

- 200 g cukurs;

- 250 g milti;

- 2 tējk. cepampulveris;

- 100 ml piens;

- 300 g mellenes.

Pagatavošana

Bļodā sakul sviestu, olas un cukuru.

Pievieno miltus, cepampulveri un pienu. Kārtīgi izmaisi.

Pievieno mellenes.

Ietauko mafinu/kēksiņu cepamtrauku. Mīklu sadali vienmērīgi pa visiem "trauciņiem". Man sanāca aptuveni 1,5 ēdamk. katram "trauciņam".

Cep 180 grādos 30 minūtes.

Reklāma
73 2 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 2

0/2000

Mmmmm....sakākdināji !!emotion

1 0 atbildēt