Kas var būt labāks par gardumu ar ogām tumšā un drēgnā ziemas vakarā pie tējas tases? Izmēģini melleņu mafinus! Tie sanāk ļoti mīksti, maigi, un kas man ļoti patīk - "atsvaidzinoši", jo klāt ir mellenes.
Vienīgais ieteikums - samazināt cukura daudzumu, ja nevēlies pārāk saldus mafinus. Man negaršo saldi, tāpēc pievienoju tikai pusi - 100 g, trāpīju desmitniekā! Jo mafini nebija saldi, līdz ar to varēju pa īstam izbaudīt melleņu garšu, kas man šoreiz trāpījās lielas un saldas.
Sastāvdaļas (12 gab.):
- 50 g sviests;
- 2 olas;
- 200 g cukurs;
- 250 g milti;
- 2 tējk. cepampulveris;
- 100 ml piens;
- 300 g mellenes.
Pagatavošana
Bļodā sakul sviestu, olas un cukuru.
Pievieno miltus, cepampulveri un pienu. Kārtīgi izmaisi.
Pievieno mellenes.
Ietauko mafinu/kēksiņu cepamtrauku. Mīklu sadali vienmērīgi pa visiem "trauciņiem". Man sanāca aptuveni 1,5 ēdamk. katram "trauciņam".
Cep 180 grādos 30 minūtes.