Sastāvdaļas:
1) ~ 1 krūze melleņu (tējas krūze ~ 300 ml).
2) 150 g sviesta.
3) 100 g cukura.
4) 1 ola.
5) 3 ēdamkarotes skābā krējuma.
6) 1/2 tējkarotes vaniļas ekstrakta vai vaniļas cukura.
7) 200 g miltu.
8) 1 ēdamkarote cepamā pulvera.
9) šķipsniņa sāls.
Darba gaita:
1) Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu temperatūrai.
2) Sagatavo kēksiņu formas - ja ir kēksiņu formas plāts, ieliek katrā pa papīra formiņai. Ja speciālās plāts nav, var papīra formiņas likt pa divām uz parastās plāts.
3) Vienā bļodā sajauc sviestu, cukuru, olu, krējumu un vaniļas ekstraktu vai cukuru.
4) Otrā bļodā sajauc miltus ar cepamo pulveri un sāli.
5) Abu bļodu saturu sajauc kopā. Mīklai jābūt vidēji biezai, lai, iemaisot mellenes, tās netiktu saspiestas. Ja mīkla ir pārāk biezas konsistences, piejauc nedaudz piena.
6) Pievieno ~ 1 krūzi melleņu.
7) Mīklu pilda kēksiņu formās, cep 20-30 minūtes, līdz kēksiņi ir pacēlušies un kļuvuši zeltaini brūni.
Izmantotie avoti: http://www.garsigalatvija.lv/mellenu-keksini/