Kad paliek par biezu lai maisītu metamies iekšā ar rokām. Šis ir pats neforšākais darba posms, jo mīkla ir lipīga un viņu ir grūti mīcīt.
Liekam ledusskapī atdzesēties un miltiem ievilkties kādas 20 min.
Kad paliek par biezu lai maisītu metamies iekšā ar rokām. Šis ir pats neforšākais darba posms, jo mīkla ir lipīga un viņu ir grūti mīcīt.
Liekam ledusskapī atdzesēties un miltiem ievilkties kādas 20 min.
Sadalam mīklu 6 daļās.
Izrullējam.
Apvelkam apaļu formu izmantojot šķīvi.
Sadurstam ar dakšiņu, lai neveidotos burbuļi cepjot.
Cepjam 200 grādos iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī. Kādas 10 min, bet viņas izcepjas pat vēl ātrāk. Izcepjot tās ir kā cepums.
Samikserējam skābo krējumu ar cukuru. Man tas aizņēma diezgan daudz laika, man liekās, ka veikala skābais krējums nesaiet sviestā vismaz ne manā gadījumā. Tātad putojam līdz viss paliek 2x vairāk. Bet biezs viņš man nekad nesanāk.
Es to visu taisīju kūku veidnē, lai smukāk un netek krējums ārā. Iesaku arī šādu citiem izmantot. Liekam krējumu.
Otrā kārtā labi daudz sablenderēto ogu. Un pārējās ar krējumu. Pats svarīgākais Kūkai ir jāievelkas kā minimums 12h. Labākajā gadījumā 24h.
pie 6.bildes jāapstājas, tas ir vārīts gana :) es parasti ņemu 25% krējumu un cukuru lieku minimāli, aizstājot ar ļoti saldu ievārījumu, tad tiešām sanāk ļoti garšīgi un nav par šķidru. Bet kūka izskatās ļoti garšīga. + no manis
oh wow, šitā nopisties un ņemties un muča aiznes uz darbu neatstājot neko ;D Bahaha.
mammuks mēdz tādas taisīt, jo no veikala reti kūkas/ tortes pērk, un garšo superīgi. +
Kūkas taisu bieži, esmu gatavojusi arī meduskūku, tieši šādā veidā, pateikšu godīgi, ka pirmo reizi taisot šo kūku tas būs grūti, ļoti grūti ir kvalitatīvi izrullēt. :) Bet ja meduskūku taisa pirmo reizi iesaku šķidro recepti, kas nav jāmīca, garšo tikpat labi, ja ne pat labāk. Kūka būs mīkstāka. ;] Bet nu šī recepte arī ir laba. No manis +
interesanti kādā veidā Tu gribi lai ūdens ar piena pūlveri, palmu eļļas taukiem (augi tauki) krāsvielu un stabilizātoru (bieži vien kartupeļu ciete) saputojas sviestā
nu labi piena tauki tur arī ir, bet cik Tev tur kopā % bija? 15%? nu tad 5% augu tauki un 10% ir piena tauki un kkas tāds neputosies pat kefīrā
Delmu jau nu gan nevajag šādās mantās izmantot, bet pārējais gan daudz maz okei. Par to dižo vārīšanu arī šaubos, bet plusiņš nopelnīts ir!
Es skābā krējuma vietā vienmēr lieku sakultu saldo krējumu ar vārītu iebiezināto pienu. kaloriju bumba, bet CIK GARŠĪGA
vai kāds nezin- taisos gatavot meduskūku, pēc citas receptes gan, bet tas jau nav svarīgi. jautājums ir par noformēšanu. tā kā es parasti meduskūka atstāju uz pusotru dienu nostāvēties, tad, ja es viņu taisos dekorēt ar iebiezinātā piena krēmu, viņu dekorēt uzreiz, pēc pagatavošanas, vai tieši pretēji, kādu laiciņu pirms pasniegšanas?
kā redzu, tu esi bitenieks vai vismaz kādu pazīsti. kur gan citur tu to šūnu ņemtu? ;D