Pēc ļoti, ļoti ilgas radošās pauzes esmu izlēmis atkal uzrakstīt kādu recepšu rakstu Spokos.
Šoreiz padalīšos Jums ar savu mazsālīto gurķīšu recepti. Variācijas ap šo vasarīgo uzkodu ir daudz, tāpēc ir pieļaujamas dažādas nianšu izmaiņas katrai gaumei.
Recepte lieliski noderēs Līgo vakaram, tikai jārēķīnās, ka gurķi jāliek sālīties kādas divas dienas iepriekš.
Mazsālīti gurķīši Jāņu galdam9
Nepieciešamās sastāvdaļas- gurķi, cukurs, sāls, ķiploks, dilles, upeņu lapas (ja ir).
Gurķus nomazgā un nogriež tiem galus.
Ar dakšiņu nedaudz sadursta, lai gurķi ātrāk ir gatavi.
Uz 1kg gurķiem un 1,5l gāzēta ūdens lieku divas ēdamkarotes sāls un vienu ēdamkaroti cukuru. Piegriežam arī kādas piecas ķiploka daiviņas.
Rupji sagriežam dilles un pievienojam arī upeņu lapas.
Lejam klāt 1,5 litrus gāzētu ūdeni un visu kārtīgi samaisam, lai cukurs un sāls būtu izšķīdis.
Liekam iekšā gurķus un bļodu liekam ledusskapī uz kādām 1-2 dienām (atkārībā no pacietības).