Pēc manām domām garšīga kūka kuru ieteiktu nogaršot
Padoms!
Avenes var aizvietot ar citām ogām, piemēram, zemenēm vai upenēm. ;)
Mandeļu kūka ar avenēm želejā5
142
4
lai pagatavotu kūku 4 personām būs nepieciešams :
~100g mandeļu (der arī maltas)
~60g pūdercukura.
~2 olu baltumi.
~apmēram 1L svaigu aveņu vai 2 iepakojumi saldētu aveņu (apmēram 200g)
želejai:
~nepilna ēdam karote želantīna pulvera
~1 ēdam karote cukura
~100g ūdens
~200g baltvīna
Gatavošanas laiks:
apmēram 40min, no tām 20min cepeškrāsnī + 1stunda želēšanai .
Pagatavošana:
1.Ja nepieciešams, notīra un sasmalcina mandeles. Tad sajauc tās ar pūdercukuru.
2.Olu baltumus saputo stingrās putās un uzmanīgi iecilā mandeļu un cukura maisījumā.
3.Mīklu liek apaļā (diametrs apmēram 23cm) ietaukotā formā ar noņemamām malām.
4.Kūkas pamatu cep cepeškrāsnī 200°C apmēram 20min.
5.Kūku atdzesē.
6.Želantīnam uzlej nedaudz ūdens un atstāj uz apmēram 10min.
7.Samaisa cukuru, ūdeni un baltvīnu. Maisa līdz cukurs ir izšķīdis.
8.No želantīna nolej lieko ūdeni. Izkausē to mērenā temperatūrā uz plīts vai mikroviļņu krāsnī apmēram 30 sekundes.
9.Izkausēto želantīnu pamazām pielej vīna maisījumam un pagaida, līdz tas nedaudz saželē.
10.Kūkas pamatu noklāj ar avenēm un pārlej ar vīna želeju. Liek vēsā vietā.
11.Pasniedz ar putukrējumu, kam pievienots liķieris.
Reklāma