Tā kā man šodien brīva diena, nolēmu cept piparkūkas.
Sagatavoju 2mīklas maisījumus, lai pārliecinātos, kurš sanāks garšīgāks, to arī būs jāsacepj priekš Ziemsvētku vakara. Viens maisījums bija pirkts veikalā. Izvēlējos diezgan gaišu pēc krāsas, jo tumšie izcepoties man negaršo tik ļoti - tajos cukurs mīklu veidojot par daudz piededzis. Otru maisījumu iepriekšējā vakarā pati uztaisīju. Iesalu, cukuru un sviestu uz lēnas uguns sildīju. Pievienoju kanēli, koriandru, krustnagliņas, kardamonu un smaržīgos piparus. Iesijāju miltus un liku visu masu atdzesēties. Pievienoju olas un pārējos miltus un pieberu cepamo pulveri. Uz visu nakti atstāju mīklu ievilkties pieliekamā. Šo recepti atradu Cāļa virtuvē.
Rezultātā piparkūkas abi veidi, sanāca vienlīdz garšīgas. Tā, ka nav ne vainas veikalā pirktai mīklai, tik jātrāpa paņemt pareizo. Ja ir laiks, daudz frišāk ir pašam mīklu sataisīt.
Ieliku arī bildes