Tuvojas mums visiem tuvie Jāņi, Alus un šašlika laiks, tāpēc es vēlētos jums parādīt šašlika recepti, kuru mēs savā ģimenē izmantojam jau ilgu laiku, šašliks sanāca sulīgs un garšīgs, piedodiet, ka nav daudz bilžu, visu laiku negribējās rokas mazgāt un fotografēt.
Mana šašliku recepte!47
Nepieciešamās satāvdaļas: (WTF, aizmirsu naudas pārpalikumu par aliņiem makā ielikt, stāv 2ls ar kapeikām!) :D Kakla karbonāde, var izmantot arī citu gaļas veidu, piemēram, lāpstiņu, man bija 5kg aizkadrā vēl viens tāds kusaks bija! Sīpoli: kādi 4-5, bet atkarīgs pēc garšas izjūtas. Adžika: 2 bundžiņas, daudzums atkarīgs no gaļas kopējā daudzuma, konkrēti nevaru pateikt, bet es pievienoju tik daudz, lai gaļai tas būtu visapkārt un apakšā nedaudz rezervītē. Sāls un pipari, pēc garšās Citroni: es liku 3, var likt mazāk vai vairāk, atšķirībā, vai patīk citroniskā piegarša vai nē.
Gaļu sagriež nelielos gabalos, jo ja gabali būs par mazu, tie ātri izcepsies un būs sausi, bet ja pa lielu, tad ārpuse būs gatava, bet vidus vēl jēls, katliņā pievienosagrieztus sīpolus, sāli un piparus, visu samaisa.
Pēc tam pieliek adžiku un piespiež citronu sulu, visu samaisa, un uzliek virsū šķīvi ar nelielu atsvaru, lai viss sasūcās gaļā, jāmarinē vismaz 6h, jo ilgāk, jo labāk, diemžēl vairāk bilžu nav, aķītis kamerai tieši tad nosēdās un slinkums lādēt bija, un galarezultātu nenofotografēju, jo mana vecā galva aizmirsa kameru mājās! :D Bet kā jau minēju, šašliks sanāca gards! :)
Neaizmirsi ielikt +++! :)