local-stats-pixel

Mana mīkla32

506 0

Plātsmaizes bija, ir un būs latviešu ēdienkartē.

Katrā gadalaikā atšķiras tikai ar attiecīgai sezonai pieejamiem svaigiem augļiem vai ogām. Pavasarī visi cep rabarberu maizes, rudenī ābolu maizes un pārējā laikā ar to, kas kuram pieejams.

Mīklu visām plātsmaizēm lietoju vienu.

To gatavoju pati mājās. . Man nav tik daudz laika, lai ietu uz lielveikalu pēc mīklas.

Esmu iecienījusi sauso raugu. Agrāk Rīgas sausā rauga kvalitāte neapmierināja, jo tas slikti šķīda. Pēdējā laikā tas kvalitātes ziņā neatpaliek no franču sausā rauga , kas pe mums arī nopērkams. Sausā raauga priekšrocība - ilgs uzglabāšanas termiņš, parasti gads. Ir gadījies, ka neapkurinātā vadarnīcā paliek kāda paciņa uz ziemu, pavasarī rūgst kā nupat pirktais. Parasti nopērku vismaz 10 paciņas, lai tas vienmēr mājās, ja pēkšņi sagribas kaut ko no rauga mīklas.

Jau vairākus gadus mīklai pievienoju auzu pārslas, izceptā mīklā tās gandrīz nav manāmas, bet piedod labu garšu un maizīte ilgāk saglabājas mīksta.

Aicinu kopā ar mani izsekot bildēs manas plātsmaizes tapšanai.


Reklāma
Reklāma
Reklāma
506 0 32 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 32

0/2000

man trauma no plātsmaizēm. visu bērnibu bija jāēd emotion

13 1 atbildēt

Man līdzīga mīkla, bet es lieku klijas nevis auzu pārslas emotion

7 0 atbildēt

Mana mīkla - Otram rāda, pašas neredz. Uzmini nu.

4 0 atbildēt

5. bildē, pannai stūrītī ir izspiedusues Milda paceltām rokām, tikai bez 3 zvaigznēm... žēl, ja būtu pamanījis ātrāk, es to pannu būtu ielicis ebay izsolē  emotion

4 0 atbildēt

Katru dienu mācos, galvenokārt no savām kļūdām

4 0 atbildēt

Es bez pārslām, bet mīklu taisu līdzīgi. Tikai uzsildot pienu daļu atleju mazā bļodiņā, ielieku 2 karotes cukura, un ieberu raugu tur - kad raugs saputojas (aptuveni 2min) pieleju atpakaļ siltajam pienam, beru klāt miltus un darbojos tālāk. Man kaut kā bail taisīt mīklu neuzraudzējot raugu papriekšu, liekas, ka nerūgs emotion

Bet arī ar gadiem pārbaudīta recepte -mīkliņa ideāla - pīrāgiem, picām, plātsmaizītēm, bulciņām, you name it.

3 0 atbildēt

AK DIEVS, izskatās un noteikti arī garšo pasakaini emotion  

2 0 atbildēt

Dari ko darīdams, tāpat sanāks pelmeņi emotion

2 0 atbildēt

Pagaidām viss ok, neviens nav miris no manis gatavotā ēdiena vai saindējies..

2 0 atbildēt

ļoti garda pats pamēģināju...

2 0 atbildēt

Paldies autoram. Saldie ēdieni nav mans lauciņš, bet no gaļas- ko vien sirds kāro!

1 0 atbildēt

emotion 

0 0 atbildēt

Ieliec, kā Tu taisi sāļās spinātu picas. Man viņi aug, bet īsti nezinu, ko ar viņiem darīt.

0 0 atbildēt

Platmaizei tas miklas ir dazadas.... ir protams ari atrak pagatavojamas, ar krejumu vai kefiru...Ja ar rauga miklu kas vel pirmaja reize var kautko salaist griste , tad ar kefira miklu neko nevar salaist griste emotion

Loti atri pagatavojamas, letes un pats galvenais garsigas...

0 0 atbildēt

Martiņš Rītiņš zog receptes no spoki.lv  emotion

0 0 atbildēt

pretiga ****a

0 1 atbildēt