Nebūs interesanti taisīt visiem zināmo ābolu maizi, tāpēc salasīju nedaudz plūmes un sauju brūkleņu.
Sulīgumam un, lai turas labums kopā, vienmēr plātsmaizi pārleju ar saldo omleti - sajauc 1 olu ar 1ēd. k. cukuru un 1 ēd. k.skābo krājumu
Nebūs interesanti taisīt visiem zināmo ābolu maizi, tāpēc salasīju nedaudz plūmes un sauju brūkleņu.
Sulīgumam un, lai turas labums kopā, vienmēr plātsmaizi pārleju ar saldo omleti - sajauc 1 olu ar 1ēd. k. cukuru un 1 ēd. k.skābo krājumu
Plūmes atbrīvoju no kauliņiem sagriežu . Uzkaisu nedaudz brūklenes.
Pārleju saldo olas-krējuma maisījumu. Man uz divām plātiņām bija no vienas lielas olas)
Pārkaisu ar drupatām un lieku uzkarsētā cepeškrāsnī cepties kamēr drupačas sāk nedaudz karamelicēties.
Netīro traukus arī jāsavāc un jāmazgā..
Plāts maize gatava. Lieku cept arī jau sagatavoto otro plātiņu.
Otrjai plātiņai virsa nedaudz savādāka. Plūmju vietā bija ābolu ievārījuma paliekas un dzerveņu pusītes. Pārējais viss tāpat.
Viss šīsdienas cepums, maliņa jau nogriezta.
Labu apetīti un savu izdomu ko likt virsū plātsmaizei. Atzīšo, ka ar tādu mīklu pat sāļās spinātu picas taisu.
5. bildē, pannai stūrītī ir izspiedusues Milda paceltām rokām, tikai bez 3 zvaigznēm... žēl, ja būtu pamanījis ātrāk, es to pannu būtu ielicis ebay izsolē
Es bez pārslām, bet mīklu taisu līdzīgi. Tikai uzsildot pienu daļu atleju mazā bļodiņā, ielieku 2 karotes cukura, un ieberu raugu tur - kad raugs saputojas (aptuveni 2min) pieleju atpakaļ siltajam pienam, beru klāt miltus un darbojos tālāk. Man kaut kā bail taisīt mīklu neuzraudzējot raugu papriekšu, liekas, ka nerūgs
Bet arī ar gadiem pārbaudīta recepte -mīkliņa ideāla - pīrāgiem, picām, plātsmaizītēm, bulciņām, you name it.
Paldies autoram. Saldie ēdieni nav mans lauciņš, bet no gaļas- ko vien sirds kāro!
Ieliec, kā Tu taisi sāļās spinātu picas. Man viņi aug, bet īsti nezinu, ko ar viņiem darīt.
Platmaizei tas miklas ir dazadas.... ir protams ari atrak pagatavojamas, ar krejumu vai kefiru...Ja ar rauga miklu kas vel pirmaja reize var kautko salaist griste , tad ar kefira miklu neko nevar salaist griste
Loti atri pagatavojamas, letes un pats galvenais garsigas...