Makaronu un dūmdesas sacepums jeb veids kā ierastos makaronus ar desu pārvērst burvīgās pusdienās.
Atri un vienkārši pagatavojama recepte, un sastāvdaļas atradīsies gandrīz katrā mājā.
Makaronu un dūmdesas sacepums jeb veids kā ierastos makaronus ar desu pārvērst burvīgās pusdienās.
Atri un vienkārši pagatavojama recepte, un sastāvdaļas atradīsies gandrīz katrā mājā.
Nepieciešams:
* Paka makaronu (400 g)
*Jebkāda dūmdesa (300 - 400 g)
*4 olas
*Skābais krējums (250-300 g)
*Siers (200 g)
*piens (100 ml)
*Garšvielas. Es izmantiju adžiku, Rolton buljonu un garšvielu maisījumu ceptai gaļai. Bet var ar garšvielām variēt pēc saviem ieskatiem.
Liekam vārīties makaronus.
Un blakus liekam apcepties sakapātu dūmdesu. Es piešāvu arī sīpoliņus..
Kamēr makaroni vārās un desa cepas, taisam mērcīti sacepumam. Ņemam krējumu, pienu un olas un sakuļam kopā.
Šīs ir manis izmantotās garšvielas.
Liekam klāt. Te vairāk uz izjūtu un garšas vēlmēm. Man sanāca apmēram tējkarote no katras garšvielas.
Mērcīte gatava
Kad makaroni un desa gatava, liekam karstumizturiga traukā kārtās makaronus un desu. Man kopā sanāca 3 kārtas. Makaroni-desa-makaroni.
.Pārlejam ar gatavo mērcīti un pārkaisam ar rīvētu sieru. Šaujam cepeškrāsnī 220 grādos uz 10 minūtēm, kamēr siers zeltaini brūns
Labu apetīti!