Šoreiz vienkārš un sātīgs makaronu ēdienu, kas diezgan labi iederas rudenīgo recepšu klāstā. No minētajām sastāvdaļām sanāks tieši tik daudz, lai pietiktu visai ģimenei. Attēli uzņemti pirmajā reizē, kad taisīju šo ēdienu, tāpēc bildē var redzēt daudzumā mazāk sastāvdaļas nekā te esmu ierakstījusi. Pēc tās pirmās reizes secināju, ka makaroni un parējās sastāvdaļas nav proporcionālās attiecībās, tāpēc nu jau jums piedāvāju uzlaboto variantu.
Sastāvdaļas:
500 g pilngraudu Fusilli makaroni
8 tītara gaļas desiņas (~450 g)
2 kastītes ar ķiršu vai plūmju tomātiem
160 g spinātu lapas
Viena vai vairākas saujas siera (pēc savas izvēles)
Pāris dāsnas ēdamkarotes puķkāpostu mērces (recepti skatīt šeit) - nav obligāta sastāvdaļa, taču gardāk ir, ja tomēr pieliek klāt ēdienam
Malti melnie pipari pēc garšas
1 tk eļļas
Pagatavošana:
1. Makaronus pagatavo pēc instrukcijas, kas norādīta uz iepakojuma.
2. Spinātu lapas sagriež mazākās daļās, tomātus pārgriež uz pusēm, ķiploku sagriež smalkos gabaliņos.
3. Pannā uzkarsē eļļu, ātri apcep desiņas (tā lai 'aprauj no abām pusēm'), ņem nost no pannas un sagriež ripiņās. Tajā pašā pannā liek sautēties spinātus, tomātus, ķiploku un ripiņās sagrieztās desiņas. Pievieno šķipsniņu maltus melnos piparus. Sautē, ik pa laikam apmaisot, līdz spināti un tomāti ir gatavi. Tas aizņem vien pāris minūtes. (Ja makaroni vēl nav gatavi, tad pannu ar desiņām, tomātiem un spinātiem ņem nost no uguns un tur siltu līdz varēs pievienot makaronus).
4. Spinātiem, tomātiem un desiņām pievieno makaronus, kārtīgi samaisa. Pievieno sieru un puķkāpostu mērci, visu kārtīgi samaisa un pasautē vēl 2 - 3 min.
Lai izdodas un labi garšo!
Lai uzzinātu kā pagatavot elegantus desertus un citus gardumus, skaties šeit.