Sastāvdaļas:
aprēķināts uz 4 porcijām
Garneles 150 grami
Saldais krējums 35% 200 grami
Makaroni 400 grami
Sviests - 50 grami
Ķiploki 4-6 daiviņas
Garšvielas pipari, sāls
Siers 50 grami
Pagatavošana:
Uzliekam vārīties ūdeni makaroniem
Sakapājam ķiplokus, liekam uz pannas kopā ar sviestu. Cepam 5 min uz vidējas uguns.
Ķeramies klāt garnelēm. Garneles pirms cepināšanas vajadzētu likt papeldēties verdošā ūdeni uz dažām minūtēm, Notecināt, nosusināt un tad gan var likt pannā. Cepam 10 minūtes, uz vidējas uguns. Ap šo laiku ūdens makaroniem būs jau burbuļojošs. Īstais laiks likt vārīties makaronus.
Burvīgs aromāts piepildījis māju. Ēdāji jau sāk rosīties. Viens no pēdējiem posmiem - pannas saturam pievienojam saldo krējumu. Palielinām uguns liesmu un cepam vēl 5 minūtes.
Sarīvējam sieru.
Tālāk gan - pēc paša ieskatiem. Es samaisīju mērci kopā ar makaroniem uzreiz un negaidot kamēr ēdiens atdzisīs pārbēru pāri sarīvēto sieru, ļaujot tam pakust.