local-stats-pixel fb-conv-api

Mājās gatavots suši8

74 12

Nepieciešams: suši rīsi (daudzums uz 10 Nori lapām)- 0,5 kg (var izmanot arī parastos apaļgraudu rīsus, sanāk tas pats rezultāts, tikai lētāk) 10 suši Nori lapas rīsu etiķis 3-4 ēdamkarotes mazsālīta laša fileja vai atdzesētas krabju nūjiņas svaigs gurķis avokado paprika, zaļumi svaigais siers (Kārums) vai Dzintara siers (derēs gan ar krabīšiem, gan klasiskais) sojas mērce vasabi marinēts ingvers suši tīšanas paklājiņš (bambusa) Pats svarīgākais visā procesā ir suši rīsu sagatavošana. Rīsus liekam vēsā ūdenī un atstājam uz 10 minūtēm mērcēties.

Tad tos nokāšam un noskalojam vismaz divas reizes, kamēr ūdenim cauri redzam rīsus (sākumā ūdens kļūst balts kā piens). Kad rīsi pēdējo reizi noskaloti, liekam tos katlā un pielejam ūdeni tā, lai virs rīsiem ir vēl vismaz puīkšķa garumā ūdens. Vāram uz lēnas uguns apmēram 20 min. Cenšamies pēc iespējas mazāk maisīt. Pagaršojam- rīsi gatavi, ja ir mīksti, bet ļoti maza serdīte iekšā kraukšķ. Ūdenim jābūt pilnībā izvārīšušam un rīsiem slapjiem, bet ne ūdenī. Ļaujam rīsiem nedaudz pastāvēt, pievienojam 3-4 ēdk. rīsu etiķa un tikai tad ar koka lāpstiņu lēnām iecilājam rīsos. Rīsus atdzesējam.

Gatavojam pildījumu- sagriežam plānās garās šķēlēs gurķi (serdi (sēklas) iesaku izgriezt, lai mazāk slapjuma), laša fileju griežam garenās šķēlēs, tā pat arī ar avokado vai papriku- griežam tā, lai iespējams ievietot suši visā garumā. Sagatavojam bļodiņu ar remdenu ūdeni, kur mērcēt pirkstus. Novietojam ērti bambusa paklājiņu ar gludo pusi uz augšu (esmu redzējusi you tube klipos, kā japāņu pavāri paklājiņu ietin pārtikas plēvē, bet tas drīzāk tamdēļ, lai tas ilgāk kalpotu un neizmirktu (nedeformētos ar laiku), bet tā kā mēs mājās suši gatavojam mēnesī 2-3 reizes, mums paklājiņš kalpos vēl ilgi. Uz paklājiņa novietojam suši nori laup ar spīdīgo pusīti uz leju. Samērcējam bļodiņā pirkstus, ņemam no katliņa rīsus un izklājam nori lapas 2/3, kolīdz rīsi sāk lipt pie pirkstiem, mērcējam tos ūdenī. Izlīdzinam un noblietējam (iespiežam) rīsus. Jo blīvāk iespiedīsim, jo vieglāk būs rullēt suši. Liekam virsū pildījumu (skat. foto) lasi (vai krabju nūjiņas), svaigo sieru (ar dakšiņas vai plata naža palīdzību), gurķi vai/un avokado, papriku, utt. pēc vēlmēm un iespējām.

Un tagad seko otrā svarīgākā daļa: Sākam rullēt suši - ņemam paklājiņu abām rokām no tā gala, kur rīsi, ceļam uz augšu, taisam " rulli", tajā pašā laikā stingri spiežot visu kopā, lai rullis pēc iespējas vairāk sablīvējas. Kolīdz esam savilktuši visu kopā līdz pat rīsu zonas beigām, ar vienu roku pamērcējam bļodā ūdeni un apziežam tukšo nori lapu (kārtīgi samērcējam), un tuprinam rullēt- lapas tukšā daļa pielips un nostiprinās rulli kopā. Ja nav īsti skaidrs, kā notiek ruļļa tīšana, iesaku noskatīties www.youtube.com ļoti daudz ievietotos suši rullēšanas paraugus (videomateriālus) ir grūti aprakstīt, kurā brīdī jāatloka bambusa paklāja maliņa, lai neierullētu to iekšā suši, utt.. Rullītim jābūt maksimāli blīvi saspiestam. Kamēr tas vēl atrodas bambusa paklājiņā, varam pablīvēt tā saturu vēl sekojoši- paspiest ar pirkstiem pildījumu atpakaļ iekšā rullī, kas nāk pa sāniem rullītim. Tad ņemam paklājiņu nost un novietojam sarullēto suši desiņu uz līdzenas vietas, ieteicams, uz dēlīša. Kolīdz visi rullīši satīti, varam uz 20 min. ielikt ledusskapī, lai atdziest un sasūcas, tikmēr varam servēt galdu- sagatavot traukus, piedevas (sojas mērce, vasabi, marinēts ingvers, zaļā tēja, utt) Suši desiņas griežam2- 3 cm biezos gabaliņos. Mazajos trauciņos lejam sojas mērci, kurā iemaisīts vasabi. Tā kā vasabi atgādina mārrutkus un ir ļoooti ass, sākumā iesaku iemaisīt pavisam nedaudz. Kad esam apsēdušies un gatavi nobaudīt austrumu gardumu, suši gabaliņus pa vienam mērcam sojas mērcē. Un tad pa taisno mutē (nesadalot, negriežot sīkākos gabalos). p.s. Marinēts ingvers ir domāts garšas kārpiņu attīrīšanai no iepriekšējā suši gabaliņa garšas, lai varētu pilnvērtīgi izgaršot nākamo- to ēd, ja ir pagatavotas vairākas " šķirnes", piemēram ar citu pildījumu. Bet mūsu ģimene to lieto arī tad, ja ir tikai viena veida suši, jo tas ir gluži vienkārši ļoti iegaršojies. Klāt dzer zaļo tēju . :)

P.S. ar Sievas atļauju un lūgumu pievienoiju šo rakstu spokos - ceru, ka patiks ; Paldies

Reklāma
74 12 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 8

0/2000

lai ka arī nebūtu, bet autors esmu es ar sievu tajās adresēs un izdomājām ielikt arī šeit emotion

4 0 atbildēt

nekā personīga, bet man laikam vienīgajai sušī negaršo :D:D

4 1 atbildēt

Es uz 500 gr. rīsu lieku kādas 7 ēdamkarotes rīsu etiķi, bet tas jau pēc gaumes, man patīk tādi skābāki.

Par vienkāršo kausēto sieru man bij jaunums. parasti dzirdēts, ka liek filadelfijas sieru, bet tas gan ir padārgs, būs jāpamēģina ar kausēto. Tikko ienāca prātā ideja, ka kausēto sieru varētu pildīt ar to konditorejas maisiņu vai arī ar pašgatavotu cepampapīra tūtiņas palīdzību, varbūt tā ir ērtāk, arī tas būs jāpamēģina.

Tikai man 0,5 kg rīsu pietika tik 5lapām, laikam daudz rīsus lieku, bet pēc bildēm spriežot tev to nemaz nav tik maz (vizuāli salīdzinot ar manis gatavotajiem).

1 0 atbildēt

+

0 0 atbildēt

nu tas galds 2. bildē izskatās vnk ideāli. ne ko pielikt ne atņemt.

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

 

Jo šeit un šeit nebija pietiekami labi pastāstīts? Avotu droši vien vienkārši aizmirsi ielikt?

3 5 atbildēt

FUI autoram!

3 7 atbildēt