local-stats-pixel fb-conv-api

Mājas gatavotie saldējumi2

56 9

Čiu Riu.šajā receptē būs vairākas receptes tikai saldējuma.Man ōma iedeva šo recepti bet nēsmu pati vēl taisījusi tikai pie omas nogaršoju.Un iegaršojās tātad,ōma iedeva recepti.Tad šoreiz nebūs manas bildes.

Jogurta saldējums

6 olu dzeltenumi, 3 gl dabīgā jogurta, 100 g cukura, 0,5 kg augļu vai ogu, kokosriekstu skaidiņas rotāšanai.

Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, liek ūdens peldē, maisa, lai izveidojas viendabīga masa. Masu atdzesē un sajauc ar jogurtu. Augļus vai ogas samiksē un pievieno olu un jogurta masai un labi samaisa. Liek saldētavā, saldēšanas laikā ik pa brīdim maisa.

Pasniedz ar ogām, augļiem, putukrējumu vai pārkaisītu ar kokosriekstu skaidiņām.

Diētiskais augļu saldējums

200 g zemeņu, 200 g banānu, 200 g ķiršu bez kauliņiem, 1 ēd.k. medus.
Sastāvdaļas samiksē, izliek trauciņos, liek saldētavā, lai sasalst.Saldējumu var izlikt jogurta trauciņos, tajos iespraužot plastmasas vai koka kociņus un tad likt saldētavā. Tad saldējumu izņemot no saldētavas uz mirkli iemērc karstā ūdenī un, pie kociņa turot, izņem no jogurta trauciņa.

Vienkāršs saldējums

500 ml 35% saldā krējuma, 4 olas baltumi, 3 ēd.k. pūdercukura, 1 paciņa vanilīna cukura vai vanilīna esence.

Saldo krējumu saputo ar 1 ēd.k. pūdercukura un vanilīnu. Olu baltumus saputo stingrās putās ar 2 ēd.k. pūdercukura. Abas masas sajauc, iecilā formā un liek ledusskapī sastingt.

Kafijas saldējums

1/2 l piena, 2 olas, 2 olu dzeltenumi, vaniļa, 150 g cukura, 20-30 g kafijas.

Olas sakuļ ar cukuru, liek karstā ūdens peldē. Pienu uzvāra, lej lēnām klāt olu masai, nepārtraukti maisot, līdz masa sabiezē. Tad liek aukstā ūdens peldē un turpina maisīšanu, līdz masa atdzisusi. Masai pievieno stipru kafijas novārījumu (1/8l ūdens).

Liek saldētavā, saldēšanas laikā ik pa brīdi jāmaisa.

Lai visiem labi garšo!

56 9 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

Es iesaku tev izdzēs rakstu un uzraksti pa jaunam pie katras bildes __| lielāka izmēra pievieno rakstīto.. Tad tikai būs no manis liels plusiņš.

2 0 atbildēt

MMM. bus japamēģina!tu esi īsta pavāre medusmaize!emotion

2 1 atbildēt