Ja jums nav mājās maizes krāsns, tad tas nav šķērslis, lai neēstu mājās ceptu maizi. Lai izceptu gardu maizi ir nepieciešams 350 g trīsgraudu milti, 150 g auzu pārslas, 160 g dažādu sēklu maisījuma, 12 g rauga, 1,5 tējkarotes sāls, 0,5 tējkarote cukura, 500 g ūdens un 2 ēdamkarotes ābola etiķa.
Mājās cepta maize6
52
2
350 g trīsgraudu milti, 150 g auzu pārslas, 160 g dažādu sēklu maisījuma, 12 g rauga, 1,5 tējkarotes sāls, 0,5 tējkarote cukura, 500 g ūdens un 2 ēdamkarotes ābola etiķa.
Sausās sastāvdaļas samaisām bļodā
Reklāma
lai raugs pildītu savas funkcijas to vajag atdzīvināt:) Samaisām raugu kopā ar pustējkaroti cukura, ja tas ir sausais, tad pielejam nedaudz ūdeni. Un ļaujam nedaudz parūgt.
Kad raugs ir atdzīvojies to liekam klāt pie sausā maisījuma un pievienojam 500 g ūdens un 2 ēdamkarotēm ābola etiķa. Cītīgi maisām pāris minūtes. Gatavo maisījumu ielejam cepambļodā un liekam augstā cepeškrāsnī uz 200 grādiem un cepam 1h 10 min.
Cepšanas laikā krāsns durvis nevirinām. Kad maizīte ir izcepusies, to no augšas ar aukstu ūdeni apmīļo, lai virsējā garoziņa nebūtu cieta. Labu apetīti!