Pirmo mēģinājumu ar līdzīgu recepti jau taisīju, tas ļoti labi garšoja, tāpēc šoreiz būs manā kladē vieta paliekošai, uzlabotai receptei. Šai reizei jau nopirkta cūkas maltā gaļa 1,2 kg.
Gatavošu viltoto zaķi, jeb kā vēl to ierasts saukt par falšo zaķi, gaļasmaizi, kukulīti, lielo kotleti un vēl līdzīgi. Virsrakstā ...veselībai rakstu tāpēc, ka nepievienoju nekādus mākslīgos konservantus, garšas pastiprinātājus un vēl līdzīgas mūsu organismam nevajadzīgas vielas, ko parasti satur lielveikalu pārtikas izstrādājumi.
Atšķirībā no agrāk gatavotajiem viltotajiem zaķiem, te pievienoju daudz svaigu zaļumu no dārza, bet tradicionālās mērcētās baltmaizes vietā - svaigu kabaci un mazliet pusvārītus rīsus. Kabacis piedod neatkartojamu sulīgumu, bet rīsi, briestot uzsūc visu lieko mitrumu un satur gaļu kopā.
Ja šādi jauninājumi ir tavā gaumē, aicinu ieskatīties bildēs un klāt pievienotajos paskaidrojumos.