local-stats-pixel

Mafinīīī :))10

Mazie kēksiņi, ko angļi bauda pie tējas, ir gluži vai šīs nācijas klasika. Nedaudz demokrātiskāku, bet ne mazāk gardu to padarījuši amerikāņi, kuri mafinus uzskata par savu nacionālo gardumu. Un nu, domājams, arī mēs, latvieši, esam nobrieduši, lai ķertos klāt sīciņo, supergardo kēksiņu cepšanai un, kas vēl svarīgāk, baudīšanai.

Banānu mafini ar šokolādes gabaliņiem

1 liels gatavs banāns
250 ml piena
175 g miltu
125 g cukura
100 g piena šokolādes gabaliņu
1 ola
50 g kausēta sviesta
½ tējkarote cepamā pulvera


Uzliec krāsni karsēties uz 200 grādiem. Tikmēr bļodā sarīvē banānu, pārlej ar pienu un pievieno olu un sviestu. Visu kārtīgi samaisi. Pievieno miltus, kuros iejaukts cepamais pulveris un cukurs. Maisi, līdz izveidojas viendabīga masa. Uzmanīgi iejauc šokolādes gabaliņus, lai tie būtu vienmērīgi pa visu mīklu. Kārtīgi izsmērē mafinu veidnītes ar sviestu un lej tajās mīklu. Cep aptuveni 20 minūtes.
Jāpiebilst, ka šie ir vieni no retajiem mafiniem, kas labāk garšo auksti, nevis tikko cepti.


Citronu–magoņu mafini

125 g istabas temperatūras sviesta
155 g cukura
2 lielas olas
220 g miltu
1 tējkarote cepampulvera
2 ēdamkarotes magoņu sēklu
2 citronu (vēlams ķīmiski neapstrādātu) miziņas
¼ tējkarotes sāls
125 ml paniņu
2 ēdamkarotes svaigi spiestas citronu sulas
1 tējkarote vaniļas ekstrakta (var aizvietot ar 2 tējkarotēm vaniļas cukura)
3 ēdamkarotes brūnā cukura apbārstīšanai


Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Sagatavo mafinu formiņas, ieziežot tās ar sviestu. Lielā bļodā samiksē sviestu un cukuru, līdz tas kļūst gaisīgs. Pa vienam pievieno olu dzeltenumus, turpini miksēt, līdz masa kļūst gaišāka. Citā traukā samaisi miltus, cepampulveri, sodu, magoņu sēkliņas sāli un citrona miziņas. Divos piegājienos iemaisi miltu maisījumu sviesta, olu masā, mīklu atšķaidot ar paniņām, citrona sulu un vaniļas ekstraktu. Turpini maisīt, līdz masa kļūst viendabīga.
Citā bļodā ar tīru mikseri (lūkojies, lai uz tā nepaliktu taukvielu) sakul olu baltumus stingrās putās. Lēnām un uzmanīgi iemaisi mīklātā, lai baltumi nesaplok. Pildi ietaukotās mafinu vednītēs. Pārkaisi katru mafnu ar brūno cukuru. Cep aptuveni 20 līdz 25 minūtes.
Visgaršīgākie šie mafini ir kopā ar citronu ievārījumu.

Amerikas klasika – melleņu mafini

Pārkaisīšanai
45 g miltu
4 ēdamkarotes brūnā cukura
¼ tējkarotes kanēļa
2 ēdamkarotes auksta, mazos gabaliņos sagriezta sviesta
Mafiniem
105 g sviesta istabas temperatūrā
185 g cukura
2 lielas olas
360 g miltu
4 tējkarotes cepampulvera
½ tējkarote sāls
250 m piena
1 ½ tējkarotes vaniļas ekstrakta (var aizvietot ar vaniļas cukuru)
185 g svaigu vai saldētu, atlaidinātu melleņu


Uzkarsē krāsni līdz 190 grādiem. Mafinu pārkaisīšanai samaisi kopā visas sastāvdaļas. Vislabāk to darīt ar pirkstiem, lai veidotos tādas kā drupačiņas.
Mafiniem bļodā saputo sviestu un cukuru. Pa vienai pievieno olas, katru reizi masu kārtīgi saputojot. Citā traukā samaisi miltus, cepampulveri un sāli. Divos piegājienos sviesta masai pievieno miltu maisījumu, pašķaidot to ar pienu un vaniļas ekstraktu. Kārtīgi izmaisi, lai veidotos viendabīga mīkla. Ar lāpstiņu lēnām iemaisi mellenes, uzmanoties, lai tās neizšķīst. Ietauko mafinu formiņas un lej tajās mīklu. Pārkaisi mafinus ar sagatavotajām drupačiņām. Cep aptuveni 25 minūtes, līdz mafini gatavi.

Bekona un Grijēras siera mafini
8 šķēles kūpināta bekona
315 g miltu
2 ēdamkarotes cukura
1 ēdamkarote cepampulvera
½ tējkarote sāls
1 liela ola
60 kausēta sviesta
250 ml piena
2 ēdamkarotes skābā krējuma vai jogurta bez piedevām
100 g Grijēras siera (var izmantot kādu citu cieto sieru ar spēcīgu garšu)


Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem. Pannā apcep bekona gabaliņus, lai tie sakraukšķinās, un noliec uz šķīvī ieklāta papīra dvieļa, lai apžūst. Bļodā samaisi miltus, cukuru, cepampulveri un sāli. Citā traukā sakul olu, kausētu sviestu (ja vēlies spēcīgāku garšu, daļu sviesta var aizvietot ar bekona taukiem), pienu un skābo krējumu. Pievieno miltiem un maisi, līdz masa kļūst viendabīga. Pievieno sarīvētu sieru un bekona gabaliņus. Samaisi, lai tie izlīdzinās pa visu mīklu. Ietauko mafinu veidnītes un pildi ar mīklu. Cep 20 līdz 25 minūtes.

Reklāma
84 4 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 10

0/2000

sakārdināji mani te :D bet paldies par recepti ^^

6 0 atbildēt

PALDIES, SHITAIS PIE FAVORITIEM! :) ;)

3 0 atbildēt

Kad beidzot būs kāda sāļā recepte, es saldumus un kūkas neēdu...emotion

1 0 atbildēt

mmm....jamyemotion

0 0 atbildēt

Man kēksiņi labāk garšo,īpaši tie ar putukrējuma un glazēta cukura rotājumu:)

0 0 atbildēt

mm. emotion

vienīgi man nav tādu formiņu mājās. :(

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

🖖

0 0 atbildēt