Šis ir daudz veselīgāks izstrādājums nekā kēksiņš, jo tā pagatavošanā tiek izmantots mazāk taukvielu un cukura. Tas ir labs pēcpusdienas gardums pie kafijas, kā arī našķis, ko skolasbērnam ielikt somā notiesāšanai garajā starpbrīdī.
Mafini ar šokolādes gabaliņiem7
66
10
16 gabalu
Gatavošanas laiks 1 stunda
340 g miltu
3 tējk. cepamā pulvera
¼ tējk. sodas
200 g cukura
1 tējk. vaniļas cukura
2 olas
150 g kausēta sviesta
400 ml kefīra vai jogurta
100 g šokolādes skaidiņu vai sīki sakapātas šokolādes
1. Uzkarsē krāsni līdz 180ºC. Mafinu pannā ieklāj papīra groziņus. Liek bļodā miltus, cepamo pulveri, sodu, cukuru un vaniļas cukuru; visu rūpīgi samaisa.
2. Atsevišķi sakuļ olas, tām pievieno sviestu un kefīru. To visu līdz ar šokolādes skaidiņām iejauc miltu maisījumā. Tiklīdz izveidojas mīkla, maisīšanu pārtrauc. Ja mīkla kunkuļaina, tas nekas, tā tam jābūt. Par daudz samīcīti mafini izcepti būs pacieti.
Reklāma
3. Mīklu liek sagatavotajās formiņās, piepildot papīriņus par 2/3, lai tai ir kur pacelties. Cep 15-20 minūtes – līdz mafini zeltainbrūni un uzpūtušies.
Šokolādes vietā mafiniem var pievienot žāvētus augļus, rozīnes, riekstus, magones, ogas, konfektes „Gotiņa” vai jebko citu, kas garšo.