Sveiki
Pēc ilgas klusēšanas arī es izdomāju pievienot ar kādu rakstu, jo receptes ir sakrājušās ļoti daudz un kāpēc gan tās nepublicēt šeit?? :) Cerams,ka kādam noderēs
Mafiniem/kēksiņiem nepieciešams:
*4 olas
*160g cukura
*120 g miltu
*2 tējk. cepampulvera
*150 g remdena izkausēta sviesta
*rīvēta citrona miziņa
*ogas (var būt arī saldētas) vai rieksti- manā gadījumā mellenes
Glazūrai nepieciešams:
*pūdercukurs un ogu sula vai sīrups (Receptē teikts 100g pūdercukurs un 2ēdamk. sula, bet es gan ieteiktu šīs sastāvdaļas jaukt uz sajūtām.)
Pagatavošana:
Olas kopā ar cukuru saputo gaišās putās. Miltus samaisa ar cepampulveri. Pārmaiņus ar izkausēto un nedaudz atdzesēto sviestu miltus iesijā olu un cukura masā, ik pa laikam viegli samaisot. Pievieno citrona miziņu un uzmanīgi iecilā ogas.
Mīklu iepilda veidnītēs tā, lai paliktu pāri ~1cm maliņa. Liek mafinus iepriekš uz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Cep aptuveni 30 minūtes zeltaini brūnus. Mafinus atdzesē.
Tagad gatavojam glazūru. Būs nepieciešama ogu sula vai sīrups. Tādu krāsu, kāda ir maniem mafiniem, ieguvu, dažas mellenes sajaucot ar ūdeni un saspaidot. Trauciņā ieber pūdercukuru un pamazām pievienojam ogu sulu. Samaisam, pievienojam vēl sulu, līdz masai ir skābā krējuma konsistence. Jo šķidrāka būs glazūra, jo vairāk tā notecēs un ilgāk žūs, tātad, jo konsistence biezāka, jo labāk. Ar otu vai ko citu glazūru pārziež pāri mafiniem.