Šim ēdienam ir arī daudz vārdu: šaverma, šavarma, šuarma, dažās valstīs to sauc donera kebabu (Döner kebab). Tas ir izteikts tuvo austrumu ēdiens.
Šim ēdienam ir arī daudz vārdu: šaverma, šavarma, šuarma, dažās valstīs to sauc donera kebabu (Döner kebab). Tas ir izteikts tuvo austrumu ēdiens.
Ingredienti:
# 4 marinēti gurķīši
# 4 svaigi gurķīši
# 300g siers krievijas vai holandes
# 500g vistas fileja
# 2 burkāni
# pusīte vidēja izmēra galviņkāposta
# 3 daiviņas ķiploka mērcei
Kāpostus, burkānus un sieru sarīvē, gurķus sagriež salmiņos.
Sagriež kubiņos 2 tomātus.
Pievieno sāli, samīca burkānus ar kāpostiem. Sulu nolej.
Sajauc marinētos ar svaigajiem gurķīšiem.
Pārtikas plēvē ieliek uz pusēm sagrieztus vistas filejas gabaliņus.
Paņem gaļas āmurīti un labi izklapē vistas fileju.
Vistas fileju sagriež nelielos gabaliņis. Pievieno Santa Maria garšvielas vistas gaļai, piparus, sāli.
Sajauc vistas filejas gabaliņus ar garšvielām. Liek uz pannas cepties. Tikmēr iejauc mērci.
Gaļu cep uz ļoti labi uzkarsētas pannas, lai gaļa ātri apbrūninātos un būtu sulīga. Cep aptuveni 6-7 minūtes. Ja nepieciešams, gaļas gabaliņus sagriež mazākos.
Mērce:
# 100g krējuma
# 100g majonēzes
# 100g kečupa
# 1/2 ēdamkarotes paprikas pulvera
# piespiež klāt 3 ķiploka daiviņas
Visu samaisa vienmērīgā konsistencē.