local-stats-pixel

Liellopu mēles salāti sālītiem gurķiem6

Liellopu mēles salāti sālītiem gurķiem

Sastāvdaļas:
liellopu mēle - ap 1kg
Sālīti un marineti gurķi pa 2gab.
Ola vārīta 1gab
Konservēti zaļie zirnīši 2-3 ēdamkarotes
Majonēze - pēc garšas
Ketčups 1 tējkarote
Garšvielas: Sāls, pipari, burkāns, sīpols, lauru lapas

Pagatavošana:
Pirms vārīšanas, mēle ir rūpīgi jānomazgā. Tad to liek ūdenī, pievino garšvielas, dārzeņus un vārā līdz gatavs 2,5 - 3 stundas. Mēles gatavību pārbauda ar nazi, ja mīksts, tad tas ir gatavs.
Pa to laiku, sagriež cieti savārītas olas, gurķus.
Pēc tam, kad mēle būs mīksta, tas ir nekavējoties jānovieto zem auksta ūdens vai traukā ar aukstu ūdeni, turiet to 10-15 minūtes. Šāds veids ļaus ātri un viegli noņemt ādu no mēles. Tad mēli liek atpakaļ buljonā uz kādām 4-5 minūtēm. Tādā veidā mēle saņems patīkamāku garšu, un tā kļūs sulīgāka.
Mēli izņem no katla, atdzesē, sagriež, pievieno gurķus, olas, zirnīšus un majonezi, visu samaisa.

Lai labi garšo!

61 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 6

0/2000

👍

2 0 atbildēt

👍

1 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

Salāti noteikti ir ļoti garšīgi. Tikai recepte nav uzrakstīta korekti. Ja ticēt receptei, tad salātos 1 kg mēles pievieno 1 olu un 2 ēdamkarotes zaļo zirnīšu (tad jau labāk nepievienot, tik mazs daudzums salātos pazudīs). Reklāmas rullītī daudzumi ir atšķirīgi.

Lai garšīga nedēļas nogale!

0 0 atbildēt

Mēles vietā var izmantot cūku sirdis. Pēc garšas neatšķiras, bet cenas ziņā gan.

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt