Droši vien daudziem mājās stāv un lēnām bojājas lieldienās neapēsto olu kalni. Tad nu te būs dažas gardas receptes, la kalns ātrāk noplaktu.
Olu, puravu un avokado salāti.
Puravus sagriež ripiņās un ber bļodā. Klāt pievieno palielos gabalos sagriztas olas un avokado. Pēc vēlmēm pievieno sāli un piparu vai citas garšvielas. Tad pievieno krējumu un majonēzi. Visu kārtīgi samaisa. Dekorē ar svaigām vai saldētām dilēm un lociņiem.(ja vēlas)
Kārtainie vistas salāti.
Vidēja lieluma gabalos sagriež vistu un liek lielā, lēzenā traukā, un izlīdzina. Pa virsu liek gabaliņos sagrieztus tomātus, rīvētu (vārītu) burkānu un sakapātas olas. Pāri pārlej no krējuma, majonēzes, sinepēm un garšvielām gatavotu mērci. Pa virsu liek rīvētu sieru.
Olmaizītes. :)
Olas sagriež, sajauc ar majonēzi un krējumu. Masu liek uz grauzdētas maizītes un pārkaisa ar dillēm un lociņiem. Ņamm
Nav daudz, bet toties ļoti garšīgas receptes.
Labu apetīti!