1 glāze prosas
1 vidēji liels un nobarots kabacis
1 liels sīpols
1 liels burkāns
3 daiviņas ķiploka
1 ēd. k . kokosriekstu eļļas
1 -2 ēd. k. garšaugu eļļas
3 ēdamkarotes lobīta granātābola
saišķītis svaigu zaļumu
garšvielas (kanēlis, karijs, melnā sāls)
Iepriekšējā vakarā vai no rīta kārtīgi noskalojam prosu, (3-5 reizes, līdz ūdens ir tīrs), beram bļodā un aplejam ar vēsu ūdeni un atstājam mērcēties. Kad ķeramies pie gatavošanas, prosu liekam katliņā, pārlejam ar 2 glāzēm ūdens, piešķiļam klāt ēdamkaroti kokosa eļļas un nedaudz garšaugu eļļas. Vārām 20-30 minūtes regulāri apmaisot, lai nepiedeg un nesaiet tumē.
Kabaci noskalojam, nosusinām, sagriežam aptuveno 2-2,5 cm platās ripās, no kurām līdz pusei laukā izņemt nepieciešams viduci, bet ne noskrāpējot līdz pašām maliņām. Liekam kabaci uz pannas un uz lēnas uguns apcepam no abām pusē (griezuma vietas).
Īsi, pirms prosa gatava, sarīvējam burkānu un beram sasildītā pannā ar garšaugu eļļu nedaudz apcepties, sakapājam sīpolu un ķiplokus un beram arī pannā. Kad prosa gatava, to liekam klāt pannā esošajam aromātiskajam cepienam, maisot viegli pasautējam. Klāt pievienojam nedaudz karija, sāls un kanēļa. Var pievienot arī svaigu bazilika lapiņu.
Krāsni uzkarsējam, atstājam uz 180 grādiem, uz cepešpannas liekam kabačus, pielejam pa pāris pilēm garšaugu eļļas, liekam klāt prosotto. Šaujam iekšā krāsnī, cepam aptuveni 30-40 minūtes. Kad gatavs, pārkaisām ar zaļumiem un granātābola sēkliņām.
Labu apetīti!