local-stats-pixel

Lazanja11

46 32
Sastāvdaļas 1 paciņa lazanjas plāksnes Gaļas mērcei: 0,5 kg liellopa maltās gaļas 1 vidēja lieluma burkāns 1 neliels sīpols Sīpoli 0,19 Ls/kg Vairāk 2 seleriju kāti 2 ēdamk. tomātu pastas 2 ēdamk. olīveļļas 1 l ūdens sāls, pipari Bešamela mērcei: 30 g sviesta vai olīveļļas Sviests 200g - o,65 Ls Vairāk 3 ēdamk. miltu ½ - 1 l piena 90 g rīvēta Parmas siera pēc garšas sāls un piparišķipsniņa rīvēta muskatrieksta Pagatavošana: 127 min.

Sākumā pagatavo maltās gaļas mērci

1. Maltās gaļas mērcei gaļu kārtīgi apcep uz pannas, tad liek sautējamā katlā.

2. Nomizo burkānus un sīpolus.

3. Burkānus sarīvē uz rīves.

4. Smalki sagriež sīpolus un selerijas kātus.

5. Apcep eļļā burkānus, seleriju un sīpolus līdz zeltainai krāsai, tad pievieno tomātu pastu un pakarsē vēl 2 min.

6. Apceptās saknes pievieno gaļai, pielej ūdeni, pievieno sāli un piparus, tad sautē uz lēnas uguns 30 min.

Maltās gaļas mērcei jābūt pašķidrai.

Bešamela mērce

1. Katliņā sakarsē taukvielas, tad pievieno miltus un apcep, maisot ar koka karoti līdz zeltaini brūnai krāsai.

2. Pakāpeniski apceptiem miltiem, kārtīgi maisot, pievieno pienu, lai mērcei būtu biezā krējuma konsistence (mērci nedrīkst vārīt, tikai karsēt).

3. Tad mērci noņem no uguns un pievieno 60 gr. rīvēta siera, sāli, piparus, muskatriekstu, kārtīgi sajauc, lai nebūtu kunkuļu.

Lazanjas cepšana

1. Ņem cepešpannu 26 cm x 36 cm ar augstām malām.

2. Pannas dibenā ielej kausiņu gaļas mērces, tad kārto vienu pie otras lazaņjas plāksnes, tad atkal uzlej kausiņu gaļas mērces, kurai virsū izziež Bešamela mērci, tad no jauna pa virsu kārto lazaņjas plāksnes.

3. Šo procesu atkārto vēl divas reizes.

4. Virskārtu nobeidz ar Bešamela mērci, kurai uzkaisa atlikušu sieru.

5. Cep līdz 180o sakarsētā krāsnī 20-30 min.

6. Kad lazaņja ir gatava, izņem no krāsns un pagaida 10 min., lai varētu vieglāk sagriezt.

46 32 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.receptes.lv/
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 11

0/2000

Nav smuki pizģīt no citām saitēm un pelnīt Cepumus.emotion

10 1 atbildēt

Mmm, sakardinaji emotion

4 1 atbildēt

Tgd tā vien sagribejās aiziet uz virtuvi un uztaisīt lazanju :D

1 1 atbildēt

Lašara.

1 1 atbildēt

daunis kopētājs, pat receptes.lv ads nevīžo novākt. atrast un likvidēt tādus mēslus kā tevi

1 2 atbildēt

Ar šito mēli var norīt,tavas receptes ir labākas.

Un nav vienalga kad no receptes.lv kopēt,tak cenčas viņa tikuntā.

0 1 atbildēt