Hola, sopki!
Šodien vārīju rabarberu ievārījumu ar.. banāniem! Sanāca tīri tā neko (ja ņem vērā to, ka šādu ievārījumu gatavoju pirmo reizi, un īsti nezinu kā viņam būtu jāgaršo (nav ar ko salīdzināt)) ).
Pirmais, kam es iesmērēju galarezultātu teica, ka ir OK. Un pat prasīja vēl :D
Bet nu anyway.. Šeku reku jums būs recepte, un arī bildītes..
Lai pagatavotu ievārījumu tev vajadzēs:
*Rabarberus (ņem tik, cik vēlies.. Es pat neatceros īsti cik es ieliku, jo vārīju divus dažādus rabarberu ievārījumus)
*Ūdeni (apmēram 100 ml, lai rabarberi nepiedegtu un sāktu suloties)
*Banānus (es ņēmu 4, bet vienu apēdu)
*Cukuru (tā, lai garšas kārpiņām patiktu)
Papildus tam visam tev vēl vajadzēs:
*Burciņas (tilpums nav svarīgs, bet galvenais, lai vēlāk būtu ērti dbūt laukā )
*Vāciņus (lai varētu burciņas ciet aizdarīt)
*Cepeškrāsni (lai burciņas varētu izkarsēt)
*Mazu katliņu (kurā vāciņi būs jāvāra apmēram 10-15 sekundes)
*Lielu katliņu (lai būtu kur zapti vārīt)
*Karote, kausiņš (lai būtu ar ko pagarsot virumu, un lai varētu ērtāk sapildīt burciņās ievārījumu)
Lai zapte būtu izvārīta kā nākas tad rabarberi jāsagriež apmēram 0,5-1 cm biezās šķēlītēs un jāliek vārīties katliņā, kur ieliets 100 ml ūdens. Kad tas izdarīts - sāk griezt banānus (tik biezās šķēlītēs, lai būtu ērti pēc tam ēst, jo banāni, kā es atklāju, ne visai labi šķīdīs). NEAIZMIRSTI APMAISĪR RABARBERUS. Turpini griezt banānus. Kad būsi pabeidzis griezt tos, tad vari lēnām iet uz katla pusi ar sagrieztajiem banāniem. Pieber banānus klāt jau daļēji pašķīdušajiem rabarberiem un apmaisi. NOŽĒLO TO, KA PIEVIENOJI BANĀNUS, JO TĀ VIETĀ VARĒJI TOS APĒST SVAIGĀ VEIDĀ. Mazliet pavāri, un pievieno cukuru pēc garšas (banāni un rabarberi dos mazliet skābu garšu, tāpēc cukuru nežēlo, bet nepieliec arī par daudz). Apmaisi, un uzliec uz mazākas uguns (temperatūras °C). Turpini vārīt ik pa laikam apmaisot. Sāc likt burkas cepeškrāsnī un uzliec tās sildīties uz 180°C uz kādām 10 minūtēm. Apmaisi zapti. Uzliec katliņu ar ūdeni vārīties, kad ūdens sāks burbuļot - ieliec vāciņus vārīties. Apmaisi zapti. Nu jau rabarberiem būtu jābūt izšķīdušiem un burkām - uzsilušām. Ņem pa vienai burkai laukā no cepeškrāsns un sāc uzmanīgi pildīt zapti burciņā. UZMANĪGI (šodien man viena burciņa saplīsa.. Lai viņai viegla otrreizējā pārstrāde). Atkārto darbību, kas iezīmēta ar gaiši pelēku krāsu tik ilgi, kamēr beidzas burciņas, vai zapte katlā. Lēnām un uzmanīgi izmakšķerē (ar dakšiņu) pa vienam vāciņam un liec uz burkas. Kad uz visām burciņām būs salikti vāciņi tad pa vienai aizskrūvē UZMANĪGI - NEAPDEDZINI ROKAS. Kad tas izdarīts nes burciņas uz vietu, kur tās netraucēs un aptin ar segu (lai kārtīgāk iekonservētos siltumā). Un tad jauvari gaidīt ziemu vai kādu vakaru, kad sagribēsies zapti un priecāties, ka nav zapte jāpērk veikalā.