local-stats-pixel

Latvietis experimentē :D10

108 0

Hola, sopki! emotion

Šodien vārīju rabarberu ievārījumu ar.. banāniem! Sanāca tīri tā neko (ja ņem vērā to, ka šādu ievārījumu gatavoju pirmo reizi, un īsti nezinu kā viņam būtu jāgaršo (nav ar ko salīdzināt)) emotion ).

Pirmais, kam es iesmērēju galarezultātu teica, ka ir OK. Un pat prasīja vēl :D

Bet nu anyway.. Šeku reku jums būs recepte, un arī bildītes..

Lai pagatavotu ievārījumu tev vajadzēs:

*Rabarberus (ņem tik, cik vēlies.. Es pat neatceros īsti cik es ieliku, jo vārīju divus dažādus rabarberu ievārījumus)

*Ūdeni (apmēram 100 ml, lai rabarberi nepiedegtu un sāktu suloties)

*Banānus (es ņēmu 4, bet vienu apēdu)

*Cukuru (tā, lai garšas kārpiņām patiktu)

Papildus tam visam tev vēl vajadzēs:

*Burciņas (tilpums nav svarīgs, bet galvenais, lai vēlāk būtu ērti dbūt laukā emotion)

*Vāciņus (lai varētu burciņas ciet aizdarīt)

*Cepeškrāsni (lai burciņas varētu izkarsēt)

*Mazu katliņu (kurā vāciņi būs jāvāra apmēram 10-15 sekundes)

*Lielu katliņu (lai būtu kur zapti vārīt)

*Karote, kausiņš (lai būtu ar ko pagarsot virumu, un lai varētu ērtāk sapildīt burciņās ievārījumu)

Lai zapte būtu izvārīta kā nākas tad rabarberi jāsagriež apmēram 0,5-1 cm biezās šķēlītēs un jāliek vārīties katliņā, kur ieliets 100 ml ūdens. Kad tas izdarīts - sāk griezt banānus (tik biezās šķēlītēs, lai būtu ērti pēc tam ēst, jo banāni, kā es atklāju, ne visai labi šķīdīs). NEAIZMIRSTI APMAISĪR RABARBERUS. Turpini griezt banānus. Kad būsi pabeidzis griezt tos, tad vari lēnām iet uz katla pusi ar sagrieztajiem banāniem. Pieber banānus klāt jau daļēji pašķīdušajiem rabarberiem un apmaisi. NOŽĒLO TO, KA PIEVIENOJI BANĀNUS, JO TĀ VIETĀ VARĒJI TOS APĒST SVAIGĀ VEIDĀ. Mazliet pavāri, un pievieno cukuru pēc garšas (banāni un rabarberi dos mazliet skābu garšu, tāpēc cukuru nežēlo, bet nepieliec arī par daudz). Apmaisi, un uzliec uz mazākas uguns (temperatūras °C). Turpini vārīt ik pa laikam apmaisot. Sāc likt burkas cepeškrāsnī un uzliec tās sildīties uz 180°C uz kādām 10 minūtēm. Apmaisi zapti. Uzliec katliņu ar ūdeni vārīties, kad ūdens sāks burbuļot - ieliec vāciņus vārīties. Apmaisi zapti. Nu jau rabarberiem būtu jābūt izšķīdušiem un burkām - uzsilušām. Ņem pa vienai burkai laukā no cepeškrāsns un sāc uzmanīgi pildīt zapti burciņā. UZMANĪGI (šodien man viena burciņa saplīsa.. Lai viņai viegla otrreizējā pārstrāde). Atkārto darbību, kas iezīmēta ar gaiši pelēku krāsu tik ilgi, kamēr beidzas burciņas, vai zapte katlā. Lēnām un uzmanīgi izmakšķerē (ar dakšiņu) pa vienam vāciņam un liec uz burkas. Kad uz visām burciņām būs salikti vāciņi tad pa vienai aizskrūvē UZMANĪGI - NEAPDEDZINI ROKAS. Kad tas izdarīts nes burciņas uz vietu, kur tās netraucēs un aptin ar segu (lai kārtīgāk iekonservētos siltumā). Un tad jauvari gaidīt ziemu vai kādu vakaru, kad sagribēsies zapti un priecāties, ka nav zapte jāpērk veikalā.

Reklāma
Reklāma
Reklāma
108 0 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 10

0/2000

Mana ōme,taisā tādus [ašus! tu nošpikoji recepti. emotion

4 0 atbildēt

Man barbarberbari\u ievārījums nepatīk, tāpēc, ka rabarberiem raksturīgais skābums tiek aizmālēts ar kaudzi cukura, tad jau tik pat labi var uzreiz vārīt cukura ievārījumu. Pa manam cukurs būtu tikai simboliskā daudzumā, jo ja reiz rabarberi ir makten skābi, tiem ir tādiem jāb';ut un tos ir tādus jāēd, savādāk tie vairs nav rabarberi.

Tas tāds mans viedoklis, neko nesako par konkrētu gadījumu,n jo nav teikts cik cukurs tiek pielikts, varbūt ka arī maz.

5 1 atbildēt

Nu, baigi, baigi. emotion

1 0 atbildēt

Rabarberi man nedaršo, diemžēl :D

0 0 atbildēt

Nu pārāk garšīgi neizskatās....emotion

1 1 atbildēt

tik maz izvariji? man vakar padsmit burkas sanaca tiko vel rabarberu zapts maizi apedu :D es maucu prost rabarber +ievarijuma cukurs sanaca ahujena garshigi. 

0 0 atbildēt