Hello, pīplZZ!
Ja nu kāds ir galīgs mudačello, tad tas ir vispārzināmais eZZiiC Izdomā, ko gatavos, kā tas izskatīsies, a pēc tam procesa gaitā vnk ņem un povaljno aizmirst, ka ir tak jafočē!!!
Nē, nu var jau šitā izcelties!
Hello, pīplZZ!
Ja nu kāds ir galīgs mudačello, tad tas ir vispārzināmais eZZiiC Izdomā, ko gatavos, kā tas izskatīsies, a pēc tam procesa gaitā vnk ņem un povaljno aizmirst, ka ir tak jafočē!!!
Nē, nu var jau šitā izcelties!
Nu neko darīt, jāsāk ar to brīdi, kad beidzot eZZiiC atčohnījās /lasi: kad viss jau gatavs/
Tātad: sagriež sīpolu, papriku, selerijas kātus, ķiploku. Uz pannas pasautē sīpolu, piemet papriku ar selerijas kātiem. Pasautē. Tad pielej balzamiko etiķi, pievieno mazliet sāls. Dārzeņus nobīda maliņā un brīvajā vietā uzmet mazsālīta laša gabaliņus. Mazliet apcep. Tad pievieno ķiplociņu un speciālo terijaki mērcīti. Visu apmaisa, lasi noslēpj zem dārzenīšiem un - vualā!
Te redzami pievienotie balzamiko etiķis un terijaki mērcīte
Pusdienas tiek ievietotas konteinerā līdzņemšanai. Paralēli eZZiiC sagatavoja griķus: iebēra bļodiņā, uzbēra mazliet sāls un piparus, uzlēja vārošu ūdeni, nosedza ar vāku, ietina avīzē un pēc tam dvielī. No rīta griķīši devās līdzi lasēnam.
Vēl no rīta olēns izbolīja acis
Darbiņā atlika tikai uzsildīt griķēnus, visu skaisti saservēt uz šķīvja un izrotāt ar zaļumiem.
Ķīniešu dārzenīši baigi foršie, lasis - nebija bik pa sāļu, kad izcepās? Olas- pilnīgi pārvārītas , griķi ar krējumu pie šitā ķīniešu paēdiena , nu nez. Saulespuķu dīksti- tie vienmēr ēdienu izcels uz šķīvja ! Draugs, man ir jautājums, kad Tu vienreiz salabosi/ nopirksi kameru, visu laiku ir blurry, migla ? Vai kaut kas ar autofokusu kad bildē ar zibeni ?
Forši, tik es nekad zivi ar griķiem neestu, nu neiet man tas kopā. Tāpat, ka reiz vienā bistro redzēju, ka čalis paņem uz šķīvja uzliek ceptu lasi un klāt piekrāmē šķovētus kāpostus. Par gaumi nestrīdās un lai katrs ēd ka vēlās, izteicu tik savas domas.
Labs, bet kā būtu, ja laša vietā izmantotu foreli? Būtu sulīgāk. Bet tāpat gardi.
Kopumā viss izskatās skaisti un baudāmi un savai īpaši atbilstošai gaumei patīkams. Es pats jau ilgāku laiku pieturos pie austrumu kulinārijas kanona kurš nosaka pāra principu. Tas nozīmē ka lai ēdiens nebūtu pārmērīgs. Tas ir ar noslieci uz kaitīgumu, tajā nedrīkst būt vairāk par diviem olbaltumvielas saturošiem produktiem. Šeit tie ir trīs. Zivs, ola un griķi. Tā pat kā nav lielas jēgas vienlaikus pievienot pārāk daudz garšvielu komponentes jo tās nomāc cita citu un gala beigās tikai aktīvākā ņem ''virsroku'' un būtībā ir tikai vairāk patērts laiks gatavošanai. Par lasi runājot man domāt ir vispār ''grēks'' termiski apstrādāt lašveidīgās zivis. Man ir sajūta ka daudz labāk būtu garšojis ar visu pārējo mazsālīts lasis kā ir, plus kāda sauja ar garnelēm. Ja cep ideāli būtu derējusi menca, zandarts vai butte.