Pastāstīšu kā gatavoju groziņus gandrīz nedēļas garumā. Pie visa vainojams nepieredzēti karstais laiks.
Pastāstīšu kā gatavoju groziņus gandrīz nedēļas garumā. Pie visa vainojams nepieredzēti karstais laiks.
Groziņu pamatnēm mīklu var sagatavot savlaicīgi.
Saputoju bļodā 200 gr svaigu sviestu ar glāzi cukura. Garšai sarīvētas citronu un apelsīnu miziņas citronu sulas sīrupā.
Pieputoju vienu olu, tad glāzi miltu
Turpat ielieku 2 ēdamkarotes skabā krējuma, pusi tējkaroti sodas un nažagalu citronskābes. Visu ar karoti sajaucu.
Sijāju klāt miltus pēc izjūtas un ar roku ātri mīcu mīklu. Šādu mīklu piesegtu, lai neapkalst, var uzglabāt ledusskapī pat vairākas dienas līdz sagaidīsi kādu vēsāku diennakts stundu cepeškrāsns darbināšanai.
Pie manis vēsāka diena bija nākošā, tad no mīklas sacepu groziņus.
Sanāca laba kaudzīte - lielāki un mazāki, kopskaitā ap 60. Tos tāpat kā cepumus var uzglabāt ļoti ilgi un iepildīt tad, kad uznāk vajadzība.
Vajadzība pēc groziņiem pienāk jau pēc pāris dienām.
Pildījumam vispirms izvāru gandrīz klasiskā krēma bezkunkuļu putru no 400 gr treknā lauku piena, pievienojot 1 olu, 2 ēdamkarotes miltu, ēdamkatoti cukura un apm. 50 gr sviesta.
Kamēr putra dzesējas līdz istabas temperatūrai, sadrupinu daļu nesmukāko groziņu, pievienoju iecukurotas dzērveņu pusītes kopā ar sirupu, lai drupatas kļust valgas. Vēl sasmalcinu šokolādes čipsus nelielos gabaliņos un pievienoju drupatām.
Ar mikseri saputoju traukā paciņu (180) sviesta ar glāzi cukura, garšai pievienojot dažas piles mandeļu ekstrakta un tējkaroti vaniļas cukura. Tad pakāpeniski pieputoju pa daļām jau atdzisušo putru. Baltais vārītais krēms gatavs, pusi no tā atlieku bļodiņā.
Laukā atkal jau +30 grādi. Tā kā esmu ekonomiska saimniece, izmantošu saules enerģiju. Ieberu bļodiņā šokolādes čipsus un nolieku uz palodzes verandā saules pusē - jau pēc 10 minūtēm bļodiņā ir čipsi šķidrā veidā, tos tūdaļ pieputoju pie baltā krēma miksera traukā. Arī šokolādes krēms gatavs. Karoti no tā pievienoju drupatu maisījumam bļodiņā.
Kad pildījuma materiāli sagatavoti, sākas groziņu pildīšana. Apakšā skābenā drupatu masa, tad krēmi brīvā fantāzijā ar konditorejas maisiņu un uzgaļu palīdzību.
Šādi aizpildīju 47 lielos groziņus, rādu pirmo paplāti.
Ogu dekoru labak uzlikt īsi pirms lietošanas. Tagad groziņiem vēsumā jāsavelkas.
Visgardākie tie būs pēc dienas, vai divām.
Šo skaisto bildi ieraudzīju savā fotoaparātā, kad atlasīju bildes rakstam. To iemūžinājis kāds saldummīlis - mans trauku laizītājs, lai mani pajokotu.
Man šī bilde patīk vislabāk no visām!
Tas būtu muļķīgi atkāroties par Tavu kulinārijas praksi un prasmi. Protams +. Bet mana māte mani macīja gatavot, un pēdējās karotes, gan no tortes krēmiem, gan no pildītām olām, bija tās garšīgākās. Izlaizīju līdz pādējai drupačai.Gardi, izskatās, ka Tev tādu gribētāju netrūktu.
Kā es vēlētos pagaršot Tavus pusfabrikētus. Bernības garša.
Es jau padomāju, ka atkal jauns konkurss.. Galvenā balva: nolaizīt putotāja lāpstiņas..
Raksta nosaukums it kā sola, ka autors drīzāk ir MobyDick, bet nav. Šoreiz pat nesūdzos.
10. patiesi visforshaakaa bilde
Rasik, Tu 2 dienas groziņus turi leCskapii? Un neviens nenochiep?