Vakar uztaisīju pirmo reizi kēksiņus, tapēc gribēju padalīties ar savu recepti. Sanāca ļoti garšīgi.
Mīklai vajadzēs:
* 5 olas;
* 150 g sviesta;
* 200 g cukura;
* 200 g miltu;
* tējkaroti vaniļas cukura;
* tējkaroti cepemā pulvera
Rotāšanai vajadzēs:
* balto pūdercukuru;
* šokolādes pūdercukuru
* krāsainās konfektes
* dekoratīvās cukura pērlītes u.c.
1. Bļodā sakul olas, pievieno pakausētu sviestu, abus cukurus un maisi, līdz masa kļūst viegla un gaisīga. Pieber miltus un cepamo pulveri un visu samaisi, līdz iegūsti vijīgu, elastīgu masu.
2. Ieslēdz cepeškrāsni un uzkarsē līdz 180 grādiem. Uz cepešpannas izliec papīra kēkšu formiņas un katru piepildi līdz pusei. Tas tāpēc, ka cepoties kēksiņi uzpūtīsies.
3. Tagad mazos našķus cep aptuveni 20-25 minūtes. Gatavību vari pārbaudīt, iedurot kēksiņā zobu bakstāmo. Ja tas mīklā nelip, tad kēksiņi gatavi. No ārpuses tiem jābūt at stingru garoziņu.
4. Pirms dekorēšanas kēksiņus mazliet padzesē. Vienā bļodiņā ar ūdeni sajauc balto pūdercukuru, otrā šokolādes (1 ēdamkarote ūdens = 2 ēdamkarotes pūdercukura). Glazūrai jābūt pabiezai kā medus.
5. Daļu kēksiņu pārklāj ar balto, daļu ar brūno glazūru. Ja vēlies vēl citas krāsas, ūdens vietā baltajam pūdercukuram vari pievienot krāsainu sulu - biešu, burkānu, melleņu. Rotā kēksiņus arī ar končām.
Lai labi garšo.