Tradicionāli korejiešu pamatēdiens ir rīsi (bap), saldie kartupeļi un nūdeles (guksu). Ēdiens ir ass, lai garšu pastiprinātu, lieto daudz garšvielu un piedevu. Neskatoties uz to, korejiešu virtuve skaitās kā viena no veselīgākajām pasaulē. Asie pipari veicina gremošanu, ķiploki dod enerģiju un palīdz uzsūkt B vitamīnu, ingvera sakne uzlabo apetīti un asins cirkulāciju.
Korejas TRADICIONĀLIE ēdieni12
169
4
Tteok, jeb rīsu kūciņas. Tās taisa no saldajiem rīsu miltiem, pievienojot žāvētus augļus, sarkanās, saldās pupiņas, sezama sēklas un riekstus.
Kimpab. Kimpabs ir vispopulārākais ēdiens Korejā. Tas ir kaltētā jūras zālē (kim) ietīti rīsi (pab). Liksies līdzīgi japāņu tradicionālajam sushi, tikai atšķirība tāda, ka rīsiem klāt neliek etiķi un cukuru, bet gan sezameļļu.
Reklāma
Kimči. Pārsvarā sālīti vai skābēti dārzeņi (visbiežāk kāposti), kas īpaši marinēti speciālās garšvielās. Ēdiens ir ass. Interesanti, ka kimchi pēc garšas nemaz neatgādina parastu tradicionālu skābētu kāpostu. Vairāk gan garšo pēc jocīgas gaļas.
Bibimbap. Tvaicēti rīsi podiņā ar visādiem dārzeņiem, riekstiem, jūras zāli un papardes dzinumiem. Tas viss ir viegli apcepts un uzlikts uz rīsiem, bet pašā vidū ir pasta un cepta ola. Pirms ēšanas tas viss ir jāsamaisa.
Bulgogi. Gaļas ēdiens, pārsvarā grillēta lielopu gaļa. Parasti marinēta sojas mērcē, sezama eļļā, bumbieru sulā, asajos piparos, ķiplokos, vīnā.
Reklāma
Samgyetang. Vistas, žeņšeņa zupa. Interesanti, ka žeņšeņa sakne tiek tvaicēta un pasniegta kā dārzenis, piedeva vistai. Žeņšeņs atjaunina un stiprina imunsistēmu, tāpēc šāda zupa ir pat ieteicama.
Hangwa. Korejiešu konfekte, kuras sastāvā ir graudaugu milti, medus, cukurs, augļi un jeots (yeot), liķieris, ko izgtavo no tvaicētiem, lipīgiem rīsiem, kukurūzas un saldajiem kartupeļiem.
Naengmyeon. Aukstās nūdeles, kurām klāt ir tādas piedevas kā ola, gurķi, ķiploki, saldie kartupeļi, garneles, gaļa, zaļā tēja un jūras aļģes.
Reklāma
Soju. Korejiešu vodka, kas pārsvarā taisīta no rīsiem vai saldajiem kartupeļiem. Bezkrāsains, salīdzinoši lēts dzēriens (vidēji 1-3 dolāri). Satur aptuveni 20% - 45% alk.
Gejang. Marinēts krabis/vēzis sojas mērcē, kas tiek jaukts ar asajiem pipariem. Paldies par uzmanību un nenosiekalojiet tastatūru.! :p