Pagājušajā sestdienā ar draudzenēm rīkojām meiteņu vakaru.Man bija jauzņemās atbildība par ēdienu.Negribējās kkā vienkārši sapirkt ēdienu,tāpēc izdomāju,ka taisīsim končiņas.Sameklēju grāmatā baigi foršās receptītes.
Satikāmies,nopirkām produktus un agri no rīta,smiekliem skanot veidojām dažādu formiņu končas.
Pa dienu tā kārtīgi atpūtāmies,devāmies pastaigā izbaudī rudeni un 11.00 konfektes jau bija gatavas.Smiekliem skanot, puišus, lupatas, kurpes, notikumus aprunājot dzērām kakao ar pienu un ēdām končas. Garšīgi!!! Iesaku - ar to var pārsteigt ikvienu - gan sevi, gan draugus!!!
Padalīšos ar garšīgām konču receptēm. Izmēģiniet!
Kokosriekstu končiņas.
1 bundžiņa iebiezināta piena ar cukuru,
600 g kokosriekstu skaidiņu,
pildījumam: mandeles pēc vajadzības.
Iebiezināto pienu un kokosriekstu skaidiņas sajauc viendabīgā, stingrā masā. Patur ledusskapī, līdz tā nedaudz sacietē. Veido nelielas bumbiņas, kam viducī iespiež pa mandelei. Bumbiņas apvārta kokosriekstu skaidiņās un patur ledusskapī 24 stundas.
Balzama un šokolādes končiņas.
400 g kēksa,
50 g "Melnā balzama",
5 ēdamkarotes gāzēta minerālūdens,
400 g tumšās šokolādes,
šokolādes skaidiņas pārkaisīšanai.
Kēksu (labāk, ja tas ir dažas dienas pastāvējis) sadrupina mazos gabaliņos, pievieno balzamu un minerālūdeni. Rūpīgi samaisa, pievieno ūdens peldē izkausētu šokolādi. Samīca viendabīgā masā un uz 30 minūtēm ieliek ledusskapī. Kad masa ir nedaudz sacietējusi, izveido nelielas bumbiņas un pārkaisa ar šokolādes skaidiņām. Lai gatavajās konfektēs balzams labāk ievilktos, tās 24 stundas tur ledusskapī.
Cepumu končiņas.
1 bundžiņa iebiezināta piena ar cukuru,
600 g cepumu,
pūdercukurs vai rīvēta baltā šokolāde apvārtīšanai,
garšas variācijām: žāvēti augļi, rieksti, marmelāde.
Cepumus sīki sasmalcina (sarīvē vai samaļ) un pakāpeniski pievieno iebiezinātajam pienam. Maisa, līdz izveidojas stingra, viendabīga masa. Tad to ievieto ledusskapī, lai nedaudz sacietē. Ar rokām izveido bumbiņas un apviļā pūdercukurā vai rīvētā baltajā šokolādē.
Serenādes končiņas.
500 g žāvētu plūmju,
500 g žāvētu aprikožu,
400 g valriekstu,
100 g medus,
100 g cidoniju sīrupa vai citronu sulas,
200 g tumšās šokolādes,
dekorēšanai: baltā šokolāde vai šokolādes skaidiņas.
Riekstus sasmalcina, plūmes un aprikozes (var pievienot arī rozīnes) sagriež mazos gabaliņos. Saber bļodā un pievieno medu un cidoniju sīrupu. Maisa, līdz izveidojas viendabīga masa. Izveido nelielas bumbiņas. Ūdens peldē izkausē šokolādi, bumbiņas izmērcē šokolādē un ļauj sacietēt.
Lai labi garšo!