Vismaz daži, no maniem mīļākajiem.
Kokteilīši14
B 52
Sastāvs: 20 ml Kahlua; 20ml Baileys; 20 ml Cointreay
Gatavošana: Pilda mazā glāzītē (šotiņā) pa naža asmeni vai karoti lejot vispirms Kahlua, tad uzmanīgi jālej Baileys un pats pēdējais Cointreay. Jālej ļoti lēnām un uzmanīgi, lai dzērieni savā starpā nesajauktos. Rezultāts - burvīgs 3 krāsu kokteilis.
Dzeršana: Aizdedzina augšējo kārtu un dzer caur salmiņu, liesmu nenopūšot. Jāizdzer vienā paņēmienā.
ĀBOLU PĪRĀGS
Sastāvs: 20 ml degvīna; 30 ml ābolu sulas, nedaudz kanēlis.
Pagatavošana: Glāzē ielej degvīnu, tad ābolu sulu, un pa virsu uzkaisa nedaudz kanēli.
Dzer: kā šotiņu!
BRĪDINĀJUMS! Vismaz man šis šotiņš kārtīgi dod pa galvu, tā ka vajadzētu būt uzmanīgiem :)
MOHITO
Sastāvs: Gaišais rums (es izmandoju Bacardy), kļavu sīrups vai brūnais cukurs, ledus, sprite, piparmētra, laims
Pagatavošana: Ņemam standarta sulas glāzi, tajā ielejam 1 tējkaroti kļavu sīrupa vai ieberam 1 tējkaroti brūnā cukura, pielejam no puses laima izspiestu sulu, pieliekam 2 - 3 piparmētru lapiņas un ar stampiņu saspiežam. Tālāk piepildam visu glāzi ar sasmalcinātu ledu, pa vidam šur tur iemetot kādu piparmētras lapiņu. Aptuveni 1/3 glāzes pildam ar rumu, atlikušo pielejam sprite, bet var arī vairāk rumu, atkarībā, cik nu stipru katrs šo kokteili vēlas.
Dzer: caur salmiņu, lēnā garā, baudot vakaru.
SEX ON THE BEACH
Sastāvs: Ledus, 30ml degvīns, 50 ml persiku liķieris, ananāsu sula, grenadīns (Tā vieta var izmantot arī dzērveņu sulu)
Pagatavošana: Vispirms ņem lielu glāzi, kuru gandrīz līdz malām piepildi ar ledu (es izmantoju nesasmalcinātu). Pirmo lej degvīnu, tad persiku liķieri. Tad gandrīz visu atlikušo glāzi piepilda ar ananāsu sulu, un pašās beigās pielej nedaudz grenadīna krāsai. Ja ir vēlēšanās ķimerēties, tad var pasniegt dekorētu ar lietussardziņiem, apelsīna un ananāsa šķēlītem.
Dzer: Caur salmiņu lēnā garā, baudot vakaru. Šis viennozīmīgi ir mans mīļākais kokteilis.
ZEMEŅU DAIQUIRI
Sastāvs: 60 - 80ml gaišais rums, 100g zemeņu, 20g laima sulas, ledus (aptuveni 6 lielie gabaliņi), grenadīns.
Pagatavošana: Šī nu ir elementārākā pagatavošana - visas sastāvdaļas salej/ saber blenderī un sablenderē.
Dzer: lēnā garā, malkojot un izbaudot vasarīgo zemeņu garšu.
ABSINTS AR GRENADĪNU (angliskais nosaukums laikam bija WOLF BITE)
Sastāvs: Absints un grnadīna sīrups.
Pagatavošana: Šotiņa glāzē 7/10 ielej absintu un 1/10 grenadīna sīrupu.
Dzer: Visu to būšanu aizdedzina, tad liek virsū plaukstu (glāzīte tev kārtīgi piesūksies pie rokas), visu sparīgi sakrata un aiziet, dzeram tik ārā.
BRĪDINĀJUMS! Šis kokteilis iedarbojas lēnām, es laikam iedarbību sajutu tikai pēc aptuveni 2 stundām un tad jau bija par vēlu, jo biju paspējusi izdzert kādus 5 tādus brīnumus. Lieki piebilst, ka mana atmiņa pēc laika aprāvās.
Bilde nav īstā., bet rezultāts izskatās līdzīgi.
SALDĒJUMA UN MELNĀ BALZĀMA KOKTEILIS
Sastāvs: Melnais balzāms, vaniļas un šokolādes saldējums, šokolādes mērce, plūmju nektārs.
Pagatavošana: Ņemam lielu glāzi (0,5l). Tajā ielejam 3 ēdamkarotes šokolādes mērces un 1 ēdamkaroti balzāma. Tad pa virsu lejam jau sajauktus abus saldējumus, kam piejaukti sula un 30 - 50ml balzāma, atkarībā cik nu stipru kurš vēlās. Pa virsu atkal uzjejam šokolādes mērci. (uz 1 l plūmju sulas/nektāra jārēķina 2l saldējuma)
Dzer: Lēnā garā, saules pielietā dārzā vai pludmalē. Šis ir ideāls kokteilis karstai dienai. Jāņem vērā, ka tiem, kam ne pārāk garšo balzāms vēlams vairāk likt šokolādes un mazāk balzāma.