Biskvīta mīkla
200 g miltu4 tējk. cepamā pulvera100 g cukura200 ml jogurta bez piedevām1 tējk. vaniļas esencesIzsijājiet miltus, cepamo pulveri, sajauciet ar cukuru. Mērglāzē sajauciet jogurtu, eļļu un vaniļu. Savienojiet abus maisījumus un kuliet ar karoti 2 minūtes. Lieciet 2 ieziestās, ar miltiem izkaisītās veidnēs (20cm diametrā) un cepiet cepeškrāsnī 15 – 20 minūtes apmēram 200°C.Šokolādes biskvītam: jogurtam pievienojiet 1,5 ēdk. karotē karsta ūdens izšķīdināta kakao vai keroba.Miltiem pēc vēlēšanās variet pievienot 1,5 ēdk. kokosriekstu skaidiņu, riekstu, rīvētu citrona miziņu.
Pīrāgu pārziešanai
…izmantojiet pienu (vai sojas pienu), lai tiem cepoties veidotos brūna garoziņa, līdzīgi kā pārziežot ar olu. Tiesa gan, atšķirībā no olām, “piena garoziņa” iznāks kraukšķīga, nevis mīksta.
Saldos pīrādziņus, kliņģerus, kēksus tūdaļ pēc izcepšanas var apziest ar stipru, saldu kafiju – garoziņa būs brūna un smaržīga.
Autors: Veģetārisms