Drīz pienāks klāt aukstā ziema, tāpēc nolēmu pagatavot kautko pavisam vienkāršu un kuras pagatavošanai nav vajadzīgas speciālas iemaņas, jo recepte ir ļoti vienkārša
Ķirbja nūjiņas1
Nepieciešamās sastāvdaļas : Ķirbis, olas, rīvmaize, milti, garšvielas
Sākam ar to ka sagriežam ķirbi strēmelītēs kā krabju nūjiņas. Galvenais lai nav par platu lai kārtīgi apceptos un būtu mīksti.
Sagatavojam visu panēšanai : sakuļam olas ar garšvielām, sagatavojam bļodās vai citos traukos rīvmaizi un miltus
Kad viss šis process ir izdarīts tad varam ieliet eļļu pannā un ļaut lai tā uzkarst
Un kad panna uzkarsusi liekam iekšā šādā procesā : apviļājam miltos, tad olā un tad rīvmaizē.
Redzkur notiek pirmais cepšanas process ( iesaku cept uz mazas liesmas lai nepiedeg, jo galvenais mums ir dabūt to ideālo garšu un sulīgumu nevis pārdedzināt )
Te jau izskats no otras puses ( cepšanas process aizņem apmēram 2-3min )
Garšīgi bez gala
Un te jau galarezultāts. Pats šādu ēdienu nekad agrāk nebiju taisījis, bet vienmēr jau gribas uzmeistarot kautko jaunu. Pirmā panna man ātri vien bija tukša, jo viņi ir vienkārši sulīgi un ļoti garšīgi. Ļoti labs uzkožamais pasēdēšanai, jo vismaz zinu ko es nākamreiz kad sabrauks ciemos radi varēs pagatavot :) Labu apetīti