Kā pagatavot kartupeļu vafeles
Sastāvdaļas
500g vārīti kartupeļi
150ml piens
150g siers
125g milti
2 olas
40g sviests
150g kūpināts lasis
150g krējums
1/2 garais gurķis
1 sīpols
1 ēd.k. kaltēti zaļumi
1/2 tējk. ķiploku pulveris
1/2 tējk. cepamais pulveris
sāls, pipari
Pagatavošana
Vārītus kartupeļus (aukstus) saspaida ar kartupeļu stampu. Pievieno pienu, garšvielas, ķiploku pulveri, mīkstu sviestu, olas, cepamo pulveri un miltus. Visu kārtīgi sajauc. Tad pievieno sieru un vēlreiz sajauc.
Vafeļu pannā izcep vafeles.
Mērcei gurķi un sīpolu sagriež mazos kubiņos. Pievieno krējumu, sāli, svaigi maltus piparus pēc garšas un samaisa.
Vafeles pasniedz ar kūpinātu lasi un mērci.
Porcijas : 3-4
Receptes kategorija : Dārzeņu ēdieni, Idejas brokastīm
Sastāvdaļas : kartupeļi, olas, siers
Kartupeļu vafeles8
19
2