Sen biju dzirdējusi par kartupeļu - kabaču pankūkām, bet nu jau izmēģināju pati, pat divas reizes. Gribu piedāvāt arī jums šo gardo un vienkāršo ēdienu, neskopojoties ar saviem atzinumiem un knifiņiem, par ko parasti receptēs noklusē.
Sen biju dzirdējusi par kartupeļu - kabaču pankūkām, bet nu jau izmēģināju pati, pat divas reizes. Gribu piedāvāt arī jums šo gardo un vienkāršo ēdienu, neskopojoties ar saviem atzinumiem un knifiņiem, par ko parasti receptēs noklusē.
Bildē redzami galvenie produkti. Speķis cepšanai nav obligāts, to var aizvietot ar augu eļļu. Daudzums paredzēts vienai normālai porcijai. Te mans pirmais atzinums, ka no kartupeļu un kabaču proporcijām būs ļoti atkarīga gatavo pankūku garša. Ja saturā kartupeļu ir 2x vairāk nekā kabaču, tad pankūkas garšo pēc maigām kartupeļu pankūkām un kabača garša praktiski nav jūtama. Pie lielāka kabaču daudzuma, tās vairs nevar saukt par kartupeļu pankūkām.
Šī bilde ir no otrās gatavošanas reizes, kad kabaci pieliku eksperimenta pēc gandrīz vienādā daudzumā ar kartupeļiem.
Tagad par otru knifu - kartupēļus un kabaci {protams, nomizotus un nomazgātus) rīvēju uz skaidiņu rīves, lai atdalās mazāk sula. Es kā praktiska latviete vērtīgo sulu negribu liet nost, kā māca daudzās receptēs.. Pierīvēju arī sīpolu un ķiploku. Pievienoju vēl olu, ēdamkaroti miltu, mazliet sāli un masa gatava cepšanai.
Ja ir speķis, kam labi tek ārā tauki, eļļa nav vajadzīga. Sagriežu to plānās šķēlītēs un apcepot iztecinu taukus.
Man ir liela panna un sanāca lielas pabiezas 6 pankūkas, Apcepto speĶi atstāju starp pankūkām. Sākumā apcepu no abām pusēm lielākā karstumā, tad vēl sautēju vismaz 15 minūtes uz maza karstuma, lai skaidiņas pagūst izcepties pilnīgi. Sautējot var uzlikt vāku, bet tad pankūkas zaudēs kraukšķīgumu.
Var ēst ar kādu skābu ievārijumu, bet man labāk garšo ar krējuma-majonēzes - diļļu mērcīti un sacepto speķīti.
Vēl labs variants ir - cept eļļā un kreftei piecept kādu bekona šķēlīti.
Garšo ļoti labi, bet nav gluži kartupeļu pankūku garša.
Te bilde no pirmās cepšanas reizes, kad kabacis bija 2 reizes mazāk kā kartupeļi.
Cepu tikai eļļā. Cepšana bija vieglāka, jo neizdalījās tik daudz kabača sulas.
Tikai cilvēks ar teicamu garšas izjūtu varētu pateikt, ka tās ir kartupeļu pankūkas ar ar kabača piedevu. Garšo lieliski, tuklāt nav tik smags ēdiens kā tīru kartupeļu pankūkas. Es esmu sajūsmā! Iesaku izmēģināt!
Super, Rasik, ka nespied nost kabaciishiem sulu, tas tak pats veertiigaakais Nesaprotama masu psihoze ar to sulas izlieshanu, viens pat pamaniijaas zupai liekamiem sariiveetiem kabachiem noliet sulu, bet peec tam mochiija bezjeegaa uudeni klaat, pilniigs praata aptumsums