Pannā taukos apcep sēnes un sīpolus. Vārītus kartupeļus( karstus) saspiež pievieno, pievieno 1 olu, piparus, sāli, izmaisa. Sēnes sajauc ar sīpoliem. No labi samaisītās masas veido bumbiņa. Katras bumbiņas vidū veido iespiedumu, kurā liek pildijumu un veido bumbu. Kroketes apviļā ola un rīvmaize, apcep sakarsētā eļļā,(1-2 minūtes ) gatavus liek uz papīra dvieļa. Pasniedz ar krējumu vai krējuma mērci.Veiksmi gatavošanā! Lai jums labi garšo! Uz tikšanos.
Krējuma mērce
1 glāze (250 ml) buljona, 1 ēdamkarote kviešu miltu, 1 glāze skāba krējuma, sāls.
Miltus izkarsē pannā, maisot atšķaida ar karstu buljonu, uzvāra, pievieno sāli un krējumu, uzkarsē.
Sastāvdaļas:
vārīti kartupeli 500 g
olas 2
sēnes 150 g
sīpols 1/2
rīvmaize 100 g
eļļa
sāls
pipari