Kārtainās mīklas trubiņas ar vārīto olbaltuma krēmu.
Sastāvdaļas : Kārtainā bezrauga mīkla plāksnēs saldēta 70 g olas baltumi 140 g glāze cukura 35 g ūdens 1/4 T.K. citronskābe pūdercukurs
Pagatavošana: Trubiņām izmantošu formiņas, vai var izveido konusveidīgas caurulītes no kartona vai biezas folijas. Mīklas plāksnēs atkausē (10 min) ja ir nepiecišāms izrullē 3 mm biezā plātnē. Sagriež aptuveni 2 cm-1,5 cm platās strēmelēs. Aptin strēmeles ap formiņu un liek uz pannas, kas pārklāta ar cepamo papīru. Pārziež ar olas dzeltenumu. Liek cepties līdz 180 - 200 ° C grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 18-20 minūtēm. Tad izņem no krāsns un atdzesē, izņem formiņas. Kamēr trubiņas dziest, gatavo krēmu, sīrupa pagatavošana iesaku izmantot termometri: Katliņā ielej ūdeni, pievieno cukuru un vāra sīrupu aptuveni 4-6 minūtes, lidz 110 ° C tad pievieno citronskābi, un vāra lidz 120 ° C. Pa to laiku, baltumus sakuļ stingrās putās, (līdz uz putām parādās zimējums) pēc tam, nepārtraucot kult, tievā strūkliņā pielej sīrupu, kuļ vēl 7-10 minūtes. Jāiznāk spīdīgai gludai masai. Gatavās trubiņas pilda ar krēmu, pārkaisa ar pūdercukuru. Labu apetīti!