Šodien nolēmu savu vēderu palutināt ar karbonādi un bezgala garšīgu kartupeļu sacepumu.
Nepieciešams:
Kartupeļi
Olas
Krējums
Siers
Karbonāde
Rīvmaize
Šodien nolēmu savu vēderu palutināt ar karbonādi un bezgala garšīgu kartupeļu sacepumu.
Nepieciešams:
Kartupeļi
Olas
Krējums
Siers
Karbonāde
Rīvmaize
Viss nepieciešamais.
Kartupeļus sagriežam plānās šķēlītēs.
Kārtojam formā, kurā vēlamies to cept. Kartupeļi, siers, kartupeļi utt. Var izmantot parastu sieru. Es šoreiz izvēlējos siera izstrādājums plāksnītes.
Beigās sieru neliekam.
Sajauc krējumu ar vienu olu un sev vēlamajām garšvielām. Uzlej uz kartupeļiem. Liek cepties cepeškrāsnī 200 grādos. Sākumā neliku foliju pa virsu. Kad sāk palikt par brūnu, bet vēl nav gatavs, tad var uzlikt. Pašās beigās uzliek sieru un cep, kamēr brūna garoziņa. Gatavību var pārbaudīt iedurot nazi sacepumā (tāpat kā ar vārītiem kartupeļiem).
Ķeramies klāt karbonādei. Protams, kārtīgi izklapējam. No sākuma apviļā rīvmaizē, tad olā un atkal rīvmaizē.
Liek cepties dziegan lielā daudzumā eļļas. Pēc tam var uzlikt uz salvetēm, lai notek liekās taukvielas.
Sacepums gatavs.
Ja vajag kādu kuram to visu gatavot un kurš ir gatavs to izbaudīt tad zini esmu ar mieru!
Viss ir super, bet būtu jauki, ja arī garšvielas pieminētu kādas pievienoji sacepumam... Izskatās pēc paprikas pulvera, karija, melnajiem pipariem un vēl kaut kā, right?
Darbs ieguldīts liels, bet... tāds prasts ēdnīcas variants. Tās siera izstrādājuma šķēles daudz ko bojā, ne tām skata, ne garšas.
Viss izskatās tiešām kārdinoši un garšīgi, bet man tomēr vairāk acīs iekrita tā netīrā panna..