local-stats-pixel

Karamelizēti banāni ar mērci1

17 2
Sastāvdaļas 3 ēdamkarotes sviesta 4 banāni 4 ēdamkarotes brūnā cukura 4 ēdamkarotes ūdens 1/3 tējkarotes malta muskatrieksta 1/3 tējkarotes kanēļa šķipsniņa sāls 1/2 glāze sadrupinātu grauzdētu riekstu 1/2 glāze ruma vai brendija (pēc vēlēšanās) Pagatavošana: 40 min.

Banānu nomizo, pārgriež uz pusēm un vēl gareniski uz pusēm.

Uz pannas izkausē sviestu un karsē, līdz tas kļūst zeltaini brūns. Pannā izkārto banānus ar sagrieztajām pusītēm uz leju. Cep atpuveni 1 minūti, pa reizei sakratot.

Pannu noņem no uguns, uzber brūno cukuru un uzlej rumu vai brendiju.

Atkal karsē 1-2 minūtes, līdz cukurs ir sācis kust. Uz pannas uzlej ūdeni, uzber muskatriekstu, kanēli, sāli un karsē, līdz mērce ir sākusi biezēt (2-3 minūtes).

Banānus pasniedz karstus, pārkaisītus ar drupinātiem riekstiem.

Garšīgi ar prombīra vai vaniļas saldējumu.

Lai labi garšo!
Reklāma
17 2 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 1

0/2000

mmm banani

0 2 atbildēt