Kad tev galvā pilnīgs kanēlis un cukurs, tad top svētdienas rītā milzīga pankūka. Sākotnēji gribēju to realizēt ar banāniem, bet nebija, jo maza pele bija visus tos noēdusi, bet bija ābols, kurš pilnīgi miedza ar aci un saka: "Es gribu uzmirdzēt uz tavas mega pankūkas" 😂 Nu tad, aiziet, garšu piedzīvojumā 💛
Sastāvdaļas:
🍎 1 ābols,
🍎 kanēlis,
🍎 cukurs, vaniļas cukurs
🍎 1/2 glāze kefīra,
🍎 1/2 tējkarote sausais raugs,
🍎 1 ēdamk. cukura,
🍎 sķipsna sāls,
🍎 1 ola,
🍎 5 ēdamk. ar kaudzi milti
Pagatavošana:
1) Bļodā lejam 1/2 glāzi kefīra, pievienojam 1/2 tējkaroti sausā rauga, izmaisam. Pievienojam 1 olu, 1 ēdamk. cukura, škipsnu sāls un 5 ēdamk. miltu, visu kārtīgi izmaisam, līdz viendabīga masa.
P.s. Kefīru var uzsildīt mikroviļņu krāsnī līdz silts un pievienot cukuru un raugu, ļaut, lai iedarbojas. Pēc tam pievienot visu pārejo.
2) Pannā ielejam mazliet eļļu. Izbārstam vienmērīgi pa visu pannu cukuru, mazliet arī vaniļas cukuru un kanēli.
3) Sagriežam ābolu plānās šķēlītēs un saliekam virs kanēļa un cukura. Sākam cept uz pavisam mazas uguns, lai ābols paliek mīksts un ņammīgs 🙂 Pacepina vienu pusi, tad akurāti ar dakšiņu apgriež uz otru pusi.
4) Virsū pamazām liek pankūken mīklu, izlīdzina un cep.
5) Kurš, ja var, visu apsviež apkārt un cepina otru pusi, bet es, sadalīju 4 daļās un apsviedu apkārt.
Viena puse ar āboliem un karameli tik kraukšķīga, ļoti gardi.
Pasniedz ar plombīra saldējumu.
Visa māja smaržo kanēlīgi, mm 💛
Lai kanēligi 🙂!