Tā kā šodien bija brīvdiena, bija jauztaisa garšīgas pusdienas manam draugam. Bet nebija nekādu ideju, uz veikalu arī negribējās iet. Tā kā vajadzeja meģināt ko sameistarot no mājās esošiem pārtikas produktiem. Atcerējos, kad pirms nedēļas bija nopirkta kāpostgalva, par kuru bija aizmirsts un tā arī neuztaisīti sen kārotie kāpostu tīteņi. Nekad nebiju viņus taisījusi, tāpēc bija jāpameklē receptes, kā viņus īsti taisa. Iegāju spokos, meklētājā uzrakstīju - kāpostu tīteņi, bet nekā. Tā arī radās ideja, kad jāpakārdina spocēni ar šo gardumu!
Kāpostu tīteņi24
Šajā bildē ir redzami produkti, kas nepieciešami šai receptei. Maltā gaļa, rīsi, kāpostgalva, sīpols, sāls, pipari, garšvielu maisījums krējums, tomātu mērce, bet šajā gadījumā kečups.
Uzvāram ūdeni priekš kāpostgalvas.
Ievietojam kāpostgalvu bļodā un aplejam ar uzvārīto ūdeni. Tas nepieciešams, lai būtu vieglāk atdalīt kāpostgalvas lapas.
Tikmēr, kamēr kāpostgalva vannojas, sagriežam sīpolu.
Gaļas masai pievienojam rīsus, piparus, garšvielu maisījumu, sagrieztos sīpolus un nedaudz sāli.
Gatavo masu smuki satinam kāpostlapās.
Un liekam tīteņus sildīties uz pannas.
Kad tīteņi jau ir ieguvuši pietiekamu brūnumu, liekam katlā pievienojam nedaudz ūdeni un garšvielu maisījumu un sākam sautēt.
Sautēšanas gaitā pievienojam tomātu mērci/ kečupu.. Sautējam līdz kāpostiņš kļūst mīksts.
Lai labi garšo!